Autonieuws

Noble M600

Noble tekent een dakloze M600

Fabrikanten komen wel vaker met vingeroefeningen naar buiten maar weinig zijn zo begeerlijk als deze Noble M600 cabriolet. Het vreemde is dat Noble vooralsnog geen enkele intentie heeft om dit plan verder uit te werken.

Noble tekent een dakloze M600
Wanneer we willen visualiseren hoe een auto er als cabriolet uit zou zien komt daar dikwijls een flinke dosis Photoshop aan te pas. Noble neemt ons het werk nu echter uit handen want het is zelf met een foto naar buiten gekomen van een M600 zonder dak. Het Britse AtFullChat wist deze foto in handen te krijgen na een gesprek met Peter Boutwood, directeur van de kleine fabrikant. Deze gaf ook meteen toe dat er (vooralsnog) totaal geen plannen zijn om het idee van de M600 cabriolet verder uit te werken.

Wind in je haren
Dat is jammer want een pk/kg verhouding die hoger ligt dan een Bugatti Veyron gecombineerd met de wind in je haren lijkt ons alleen maar goed uit te kunnen pakken. Daarnaast is het natuurlijk altijd een feest om een dikke V8 de sporen te kunnen geven in een cabrio. De kans bestaat echter dat de foto de wereld in is gestuurd om reacties te peilen onder potentiële kopers. Het ontwikkelen kan namelijk zwaar drukken op de begroting van zo’n kleine fabrikant en voldoende afzet moet dan ook verzekerd zijn. Mochten genoeg geïnteresseerden zich melden bij Noble dan zal de dakloze M600 waarschijnlijk pas in 2014 verschijnen, duimen maar.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Noble-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers