Autonieuws

Nieuwste sportwagenmerk heet Tauro

Ondanks de economische crisis is er in Europa blijkbaar nog plek voor een nieuw automerk. Het Spaanse Tauro levert een volledig aanpasbare roadster met een Amerikaanse V8 voorin.

Ondanks het feit dat het economisch allemaal niet bepaald voor de wind gaat zijn een aantal Spanjaarden bij elkaar gekomen om een nieuw automerk op poten te zetten. Tauro nam als basis de Amerikaanse Pontiac Soltice en heeft daar een eigen, mediterraans sausje overheen gegoten. Het resultaat is de V8 Spider die vooral aan de voorzijde duidelijk oogt dan de donorauto.

Muscle-car
De naam van auto verraadt al wat we onder de motorkap kunnen vinden. Het betreft een 6.2 liter metend V8-blok afkomstig van General Motors die gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak of een optionele automaat. In de standaarduitvoering betekent dit een vermogen van 440 pk en een trekkracht van 586 Nm, meer dan genoeg in zo’n compacte cabrio. Wil je de achterwielen echt op de proef stellen, dat is er de mogelijkheid om een variant met 480 pk (644 Nm) of zelfs 530 pk (663 Nm) versie te bestellen. Dit vermogen wordt vervolgens losgelaten in een auto die slechts 1.250 kilo weegt en dus garant moet staan voor serieuze prestaties.

Personalisering
Het interieur is volledig naar de wens van de eigenaar aan te passen qua afwerking en kleurkeuze. Dit moet ook wel wil Tauro alle 30 exemplaren van de V8 Spider willen slijten in deze zeer competitieve en veeleisende deel van de markt. Hoewel de Nederlandse prijzen onbekend zijn werd tijdens de presentatie € 100.000,- als richtprijs genoemd. Hier komen de belastingen vanzelfsprekend nog bij.

Gerelateerde artikelen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Naar deze 5 auto's uit de jaren ’80 verlangen wij terug!

Autonieuws
Naar deze 5 auto's uit de jaren ’80 verlangen wij terug!
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.