Autonieuws

Dit kost de Bentley Continental GT Speed

Dit is de Bentley Continental GT Speed, de snelste productieauto die ooit bij de Britse fabrikant van de band rolde. En dat mag wat kosten. Bijna drie ton bedraagt de vanafprijs.

De specificaties en cijfers van de nieuwe Bentley Continental GT Speed zijn ronduit indrukwekkend. De geblazen W12 krijgt er 50 pk bij, om uit te komen op het indrukkende totaal van 625 pk. Het Britse slagschip wordt dankzij de torenhoge 800 Nm trekkracht in 4,0 seconden naar de 100 km/h geslingerd en loopt pas bij 329 km/h in de toerenbegrenzer van de achtste versnelling. Om deze krachten naar de weg te transporteren staat de Speed standaard op unieke 21 inch wielen met een dun randje Pirelli-rubber.

Zien en gezien worden
Uiterlijk onderscheidt de GT Speed zich van de overige Continental-modellen door 21 inch wielen met tien dubbele spaken en 275/35-banden. De donkergetinte grille en luchtinlaten zijn een subtiele verwijzing naar de Bentley’s die in de jaren ’20 van de vorige eeuw successen vierden op Le Mans. Andere typische GT Speed-elementen zijn de specifieke uitlaatpijpen en de decente chromen omlijsting van de achterlichten. Onder de kap springt de zwarte afwerking van de motor in het oog en de fraaie dorpelafwerking draagt het GT Speed-opschrift.
Het sportieve karakter van de Continental GT Speed wordt nog eens benadrukt door een met 10 mm verlaagd onderstel met een straffere afstemming van de elektronisch gestuurde demping en besturing. Ook het uitlaatgeluid draagt bij aan de beleving, al is deze bij constante snelheden juist geciviliseerd. Het blijft natuurlijk wel een Bentley. Verder is aanwezig een stabiliteitssysteem dat beschikt over een speciale ‘Dynamic mode’ die een sportievere rijstijl toestaat. Optioneel zijn keramische remschijven leverbaar.

Weelde
Van een Bentley mag je verwachten dat hij ook in de cabine behoorlijk in de slappe was zit. De GT Speed wordt zoal afgeleverd met een ambachtelijke afgewerkt interieur voorzien van leder zover het oogt reikt. Standaard is ook de Mulliner Driving Specification. Dat betekent dat de stoelen en zijpanelen van de deuren zijn afgewerkt met in diamantpatroon gestikt leder. Eveneens uniek is de aluminium afwerking van dashboard en middenconsole. Het aluminium is geborsteld in een patroon van halve cirkels, bij kenners beter bekend onder de naam ‘engine spin’. Het dashboard van de Bentley Speed Six ‘Old Number One’ die twee maal de 24-uursrace van Le Mans won, was uitgevoerd met aluminium in hetzelfde patroon.
Verder aan boord is een 30 GB-infotainmentsysteem met een 8 inch touchscreen, een wisselaar voor zes CD’s, iPod-aansluiting en een SD-kaart-lezer. Een sound system met acht speakers is tevens bij de basisprijs inbegrepen, maar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg is doet er verstandig aan de optionele geluidsinstallatie van Naim te bestellen.

Prijs
De nieuwe Bentley Continental GT Speed is vanaf oktober leverbaar. Naar de prijs vragen is eigenlijk not done, want als je ernaar moet vragen… Nou vooruit, voor € 293.160,- is hij de uwe.

Gerelateerde artikelen

Woest finalestuk: Bentley Continental GT Supersports

Autonieuws
> Artikel lezen

Hogere prestaties voor Bentley Continental GT Speed

Autonieuws
Hogere prestaties voor Bentley Continental GT Speed
> Artikel lezen

Ganse Bentley Continental-familie in 't nieuw

Autonieuws
Ganse Bentley Continental-familie in 't nieuw
> Artikel lezen

Gelimiteerde Bentley Continental GT Speed geeft je vleugels

Autonieuws
Bentley Continental GT Speed Breitling Jet Team Series
> Artikel lezen

Bentley Continental GT Speed krijgt oppeppertje

Autonieuws
Bentley Continental GT Speed krijgt oppeppertje
> Artikel lezen

De betere platen van de Bentley GT Speed

Fotogalleries
De betere platen van de Bentley GT Speed
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.