Autonieuws

Boven verwachting: Volvo S60 Polestar

Natuurlijk hadden we sportiviteit verwacht van de Volvo S60 Polestar, maar de Zweden weten ons echt te verrassen. Met 508 pk en een topsnelheid van boven de 300 km/h overtreft de S60 Polestar onze stoutste verwachtingen!

Ondanks dat Polestar al in 1996 werd opgericht is de naam bij het grote publiek onbekend. Het heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat men zich vooral op de racerij heeft gericht. Ook met de nieuwe S60. Maar Volvo wil meer met Polestar gaan doen. Het plan om een sportieve S60 te bouwen gonst al enige tijd en begint nu wel heel concrete vormen aan te nemen.

In stijl
De Zweden pakken na de C30 Polestar Concept, die overigens nooit bedoeld was om in productie te nemen, nu uit met een heel sportieve S60. En als de geruchten kloppen staat die veel dichterbij de realiteit. Het model laat zich onderscheiden door de felblauwe lak, een diffuser van koolstofvezel, de toegenomen spoorbreedte (2 cm vooraan, 4 cm achteraan) en nog wat optisch materiaal - uiteraard geoptimaliseerd in de windtunnel. Het resultaat is een lekker dikke S60, maar wel met de stijl van een Volvo. In het zwart zou het model ook door kunnen gaan voor een R-Design uitgevoerd model. 

508 pk!
Onder de kap is wel plaats voor vuurwerk. Hier ligt een geblazen zescilinder-in-lijn uitgerust met een Garrett-turbo, goed voor een totaalvermogen van 508 pk bij 6.500 tpm. Daarnaast levert de T6-krachtbron 575 Nm koppel bij 5.500 tpm dat eveneens via een manuele zesbak naar alle wielen wordt geleid. Dat alles dankzij de aangepaste cilinderkop en verbrandingskamer, meer ademruimte voor de inlaat en een 3,5" roestvrij stalen uitlaat. Een elektronisch limited slipdifferentieel, Haldex vierwielaandrijving, dikke stabilisatorstangen, sterke drijfstangen en grote remschijven zorgen voor de rest. Het resultaat? Nul naar honderd in 3,9 seconden en een topsnelheid die hoger ligt dan 300 km/h. Hoeveel precies weten ze alleen in het Noorden. Maar dat Volvo hiermee een serieuze aanval doet op bijvoorbeeld een Audi RS4, BMW M3 en Mercedes C 63 AMG, dat moge duidelijk zijn!

Gerelateerde artikelen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Ingrijpende harttransplantatie voor Volvo S60 en V60 Polestar

Autonieuws
2017 Volvo S60 & V60 Polestar
> Artikel lezen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.