Autonieuws

Facelift Opel Astra: nieuwe motoren, scherper design

De in 2009 gepresenteerde vierde generatie Opel Astra heeft een uitgebreide update ondergaan. Opel lanceert nieuwe krachtige motoren, nieuwe bestuurdersassistentiesystemen en wordt gekenmerkt door een krachtiger design. De sedan maakt het gamma bovendien voorlopig compleet.

Van de CO2-vriendelijke ecoFLEX tot de high performance OPC: het gamma van de Opel Astra is zeer compleet. Leverbaar als traditionele vijfdeurs hatchback, Sports Tourer, GTC (OPC) en recent de nieuwe Astra sedan is het gamma op volle sterkte. Opel spreekt dan ook van een vliegende start voor de vernieuwde generatie die rond de zomer leverbaar zal zijn.

195 pk en 400 Nm sterke diesel
Het meest belangrijke nieuws vinden we onderhuids. Opel levert de uit de Insignia bekende 195 pk en 400 Nm sterke 2.0 liter BiTurbo CDTI dieselmotor voortaan ook in de Astra. Het blok zal dankzij het hoge vermogen en koppel garant staat voor een sportieve rijbeleving en meer dan voldoende krachtreserve. Opel levert het blok in de hatchback, GTC en SportsTourer die elk een aantal kenmerkende features meekrijgen. Wie goed kijkt zal de BiTurbo dieseluitvoeringen herkennen aan de grille die overeenkomt met die van de GTC. Het interieur krijgt als extra MagicRed accenten in de bekleding. Op motorisch front is er ook nieuws te melden voor de 1.4 liter turbomotor met 140 pk. Die krijgt dankzij een tijdelijke overboostfunctie te beschikking over 220 in plaats van 200 Nm. Begin volgend jaar zal de Astra-range verder worden uitgebreid met de nieuwe SIDI-motor, de 1.6 liter turbo met maximaal 200 pk.

Optisch
Rigoureus zijn de vernieuwingen aan het exterieur niet, maar de kenner zal weinig moeite hoeven doen om ze te onderscheiden. Opel voegt vooral meer sportiviteit toe. Dat is te danken aan de nieuwe voorbumper, gewijzigde grille en zwarte kleurstelling in de koplampunits. Nieuw ontworpen lichtmetalen wielen alsmede nieuwe kleuren en bekledingssoorten ronden het visuele gedeelte af.

Optielijst
Om de Astra completer te kunnen uitrusten levert Opel voortaan talloze veiligheidssytemen overgenomen uit de Insignia en Zafira Tourer. De tweede generatie van Opel’s Eye front camera met verkeersbordenherkenning, forward collission alert (FCA), een achteruitrijcamera, uitgebreide parkeerassistent, adaptieve cruise control en dodehoekherkenning staan stuk voor stuk op de optielijst. Het uitgebreide adaptive forward lightning (AFL+) kan eveneens worden aangevinkt.

Gerelateerde artikelen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.