Autonieuws

KTM X-Bow wordt ‘burgerlijk’

KTM’s extravagante, maar straatlegale racer, de X-Bow, krijgt mogelijk een voorruit en een stel deuren om hem wat alledaagser te maken. Er moeten nog wel wat homologatie-issues overwonnen worden alvorens het zover is.

Zomaar even een overkapping over de minimalistische en vooralsnog dakloze X-Bow plaatsen lijkt eenvoudiger dan het is. Idem dito wat betreft het toevoegen van ruiten en deuren. Dergelijke toevoegingen die de Oostenrijkse exoot wat minder afhankelijk van Moeder Natuur maken vereisten ook weer andere supplementen om aan de homologatie-eisen te voldoen. Denk daarbij zoal aan een ontwasemingsysteem en ruitenwissers. Onderdelen waarvoor de X-Bow momenteel geen ruimte biedt, maar ook veel ontwikkelingsgeld kosten om hem straatlegaal te krijgen. Zodoende bekijkt KTM momenteel andere oplossingen om toch deze wensen te kunnen inlossen.

Bugatti
Een verwarmbare voorruit zodat een apart systeem niet nodig is is één van de mogelijkheden, maar een vast dak zal er niet in zitten. De mensen bij KTM hebben erna gekeken maar achten dat dit niet in te passen is in het ontwerp. Ook het creëren van deuren om de instap te vergemakkelijken is welhaast een onmogelijk taak zegt CEO Stefan Pierer tegen Top Gear Magazine. Momenteel zijn we aan het stoeien met een ‘parasol’ vergelijkbaar met dat van de Bugatti Grand Sport Vitesse. Het bedrijf is hiervoor al in gesprek met Montenergy dat al enige tijd een dak voor de X-Bow aanbiedt. Het zonnescherm waarover Pierer het heeft is echter bestand tegen een maximale snelheid van 130 km/h.

Vijfcilinder
Ook wordt onderzocht of de X-Bow plek biedt aan het huizen van Audi’s 2.5 liter vijfcilinder bekend uit de RS3. KTM heeft hier oren naar zodat het meer tegenstand kan bieden in de Le Mans LMP2-klasse. Het blok heeft immers aanzienlijk meer potentieel dan de viercilinder turbomotor van Audi nu. Mocht dit huwelijk slagen dan sluit KTM de komst van de vijfpitters in de straatversies niet uit.

Gerelateerde artikelen

Audi’s 5-cilinderturbo voor KTM X-Bow

Autonieuws
Audi’s 5-cilinderturbo voor KTM X-Bow
> Artikel lezen

Te gekke KTM X-Bow GT4 verder verbeterd

Autonieuws
> Artikel lezen

KTM X-Bow GT door Wimmer is buitensporig

Tuning & styling
KTM X-Bow GT door Wimmer is buitensporig
> Artikel lezen

KTM X-Bow GT is onweerstaanbaar op deze foto's

Fotogalleries
KTM X-Bow GT
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.