Autonieuws

Nieuwe SsangYong Actyon Sports te bestellen

In Zuid-Korea mag de nieuwe pick-up van SsangYong dan Korando Sports heten, in Nederland is dat gewoon opnieuw Actyon Sports, gelijknamig aan z’n voorganger. Bestellingen kunnen vanaf heden geplaatst worden.

Omdat SsangYong’s nieuwe pick-up nogal designtrekjes ontleent van de Korando en onderhuids aanzienlijk modernere techniek bevat werd aangenomen dat deze de modelnaam Korando Sports zou krijgen. Op de thuismarkt en sommige andere landen is daar inderdaad voor gekozen, maar in Nederland zullen we de nieuweling gewoon weer aanspreken met Actyon Sports.

Onafhankelijk
Met dit officiële bericht van SsangYong komt er ook meteen een einde aan de onzekerheid of de nieuwe Zuid-Koreaanse pick-up wel in ons land vermarkt zou worden. In technische zin is de SsangYong in ieder geval een aanwinst op het rijtje Volkswagen Amarok, Nissan Navara en Ford Ranger. In tegenstelling tot zijn concurrenten is de Actyon Sports namelijk uitgerust met een onafhankelijke ophanging in plaats van een ouderwets ladderchassis. Apart van de praktische voordelen geeft deze modernere techniek per definitie garant voor betere rijeigenschappen.

2WD of 4x4
SsangYong biedt de Actyon Sports met laadbak van 2,04 vierkante meter uitsluitend aan met dubbele cabine en een 2.0 liter diesel in de neus. Deze turbomotor levert 155 pk en 360 Nm, verbruikt 7,6 l/100 km en stuurt in het geval van voordeligste uitvoering (€ 29.185,-) diens krachten louter naar de achterwielen. Schakelen geschiedt via een handgeschakelde of een automatische zesbak. Bij de 4x4-modellen (vanaf € 33.101,-) worden onder normale omstandigheden ook enkel de achterwielen aangedreven. Maar wanneer dat nodig wordt geacht kan middels een draai aan de centrale selectieknop de voortrein ook ingeschakeld worden. En als het er echt zwaar aan toe gaat, kan de bestuurder ook de reductiestand activeren (Low Gear Mode 4WD).

Opties
De SsangYong Actyon Sports is per direct te bestellen en de genoemde prijzen zijn inclusief een B-stijl of een C-stijl tussenschot. Optionele accessoires beperken zich toch metallic lak (€ 785,-), een schuifdak à € 1.332,- en ESP eveneens tegen een meerprijs van € 1.332,-. De zestraps automaat vergt een extra investering van € 2.664,-.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe SsangYong Rexton is zowaar te pruimen

Autonieuws
> Artikel lezen

SsangYong ontwikkelt diesel-hybride

Autonieuws
SsangYong ontwikkelt diesel-hybride
> Artikel lezen

SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève

Autonieuws
SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève
> Artikel lezen

SsangYong Korando opnieuw onder het mes

Autonieuws
> Artikel lezen

SUT-1: de tweede stap voor SsangYong

Autonieuws
SUT-1: de tweede stap voor SsangYong
> Artikel lezen

SsangYong SUT-1 heet Korando Sports

Autonieuws
SsangYong SUT-1 heet Korando Sports
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.