Autonieuws

Lotus-directeur kan zijn spullen pakken

Lotus kampt opnieuw met tegenwind. Eigenlijk niet voor het merk zelf, maar haar CEO. Zag Dany Bahar het recent nog helemaal zitten voor het Britse sportwagenmerk, dan wordt dat voortaan iets minder evident. Want de man is op staande voet ontslagen.

Twee weken geleden werd Dany Bahar nog geschorst door DRB-Hicom, het Maleisische conglomeraat dat Lotus bezit. Na een klacht van het moederhuis werd een onderzoek ingesteld, waarop de Lotus Groep uiteindelijk besloot haar CEO de deur uit te zetten. Dit zonder een duidelijke reden mee te geven, hoewel de geruchten in de richting wijzen van het ongeoorloofd gebruik van bedrijfsgeld.

Aslam Farikullah
Daarnaast zag Dany Bahar het blijkbaar allemaal nogal groots, en dat zou Proton dat recent werd opgekocht door DRB-Hicom niet langer hebben kunnen trekken. Aslam Farikullah neemt met onmiddellijke ingang de fakkel van Bahar over. De man heeft 26 jaar ervaring in de auto-industrie en was al langer werkzaam binnen Lotus als één van de drie DRB-Hicom vertegenwoordigers ter plaatse. Wat deze nogal abrupte machtswissel betekent voor de plannen en de visie van het Britse merk valt nog af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Lotus 7, nu Caterham, still going strong na 60 jaar

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

SUV van 'Chinese' Lotus slechts kwestie van tijd?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.