Autonieuws

Nieuwe MINI ook als vijfdeurs

De ontwikkeling is nog in volle gang maar inmiddels is wel duidelijk geworden dat de nieuwe MINI ook als vijfdeurs op de markt zal komen. Hiermee komt de Engelse fabrikant tegemoet aan de wens van haar klanten.

Het is nog even wachten maar de nieuwe MINI zal waarschijnlijk in september 2013 gepresenteerd worden. Het belangrijkste model van de fabrikant was tot op heden alleen verkrijgbaar als driedeurs, voor een achterdeur moest je bij de grotere Clubman zijn, en daar zat hem nou net het probleem. De looks van de Clubman vielen lang niet bij iedereen in de smaak waardoor de populariteit van dat model toch tegenviel. De Countryman voldoet weliswaar wel aan de roep om meer ruimte, maar die is meteen dan ook een stuk duurder. Om een nieuwe doelgroep aan te boren zal de nieuwe MINI dan ook zowel als drie- en vijfdeurs leverbaar zijn.

Uitdaging
Het inpassen van vijf portieren in een compacte auto als de MINI is een grote uitdaging voor de BMW-ingenieurs. Om het toch voor elkaar te krijgen is de wielbasis iets vergroot en de voordeur een stuk ingekort. Op die manier valt het achterportier precies om de wielkast heen, voor een volwassene misschien niet comfortabel maar voor een kind geen probleem. De deuren zullen niet, zoals bij de Clubman, aan de achterkant scharnieren maar op de reguliere manier open gaan. Naar verwachting zullen beide varianten vanaf 2014 in de bekende ONE/Cooper/Cooper S-uitdossing geleverd gaan worden.

Gerelateerde artikelen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.