Autonieuws

Renault ruilt Modus in voor crossover

Crossovers hebben een flinke hap genomen uit de markt van kleine MPV’s en daar wil Renault van meeprofiteren. De opvolger van de Modus zal dan ook gebaseerd zijn op de zeer succesvolle Nissan Juke.

Het succes van de Juke, de compacte crossover van Nissan, is niet onopgemerkt gebleven en fabrikanten doen er alles aan om mee te profiteren in deze groeiende markt. De hoge verkoopcijfers in dit segment gaan echter ten koste van de compacte MPV’s. De krimp in deze markt, zowel in verkoopcijfers als modellen, is onmiskenbaar en nu is Renault de volgende grote speler die de overstap gaat maken.

Modus
De Modus kwam in 2004 op de markt als ruime variant van de Clio en werd oorspronkelijk aangeprezen voor zijn veelzijdigheid. Hij heeft zijn beste tijd inmiddels gehad want de Europese verkoopcijfers laten al jaren een dalende lijn zien, van 166.858 exemplaren in 2005 naar 48.302 in 2011. Hoog tijd dus om het roer om te gooien. De nieuwe crossover, die de Modus zal vervangen, zal sterk gebaseerd zijn op de Juke van concerngenoot Nissan, maar het is vooralsnog onduidelijk in hoeverre de techniek en motorisering één-op-één hun weg zullen vinden naar de Renault, die qua styling waarschijnlijk de lijn van de Captur-concept zal volgen.

Concurrentie
De concurrenten hebben ondertussen natuurlijk ook niet stil gezeten. Opel presenteerde in Genève de Mokka, Peugeot werkt aan een verhoogde 208 (2008) en bij Citroën werd onlangs de C4 Aircross bij de dealers binnengereden.

Gerelateerde artikelen

Elia geeft Renault Modus een offroad-look

Tuning & styling
Elia geeft Renault Modus een offroad-look
> Artikel lezen

Renault Grand Modus: meer ruimte, nieuw design

Autonieuws
Renault Grand Modus: meer ruimte, nieuw design
> Artikel lezen

Definitieve versie Renault Modus onthuld

Autonieuws
Definitieve versie Renault Modus onthuld
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.