Autonieuws

Skoda Superb Combi Outdoor voor de stadsjungle

De Skoda Superb Combi staat vooral bekend als een luxe ruimtewonder maar krijgt nu een off-road-behandeling. Donkere kunststof panelen en een nieuwe voorbumper geven deze Tsjechische pakezel een stoer uiterlijk.

De Superb Combi werd in 2009 op de markt gebracht en is sindsdien succesvol in het segment van de luxe stationwagens. Van de Superb (sedan en station) werden in 2011 voor het eerst meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Zagen we vorig jaar een extra luxe aangeklede Superb Combi aantreden, nu is het de beurt aan de liefhebbers van losse ondergronden. Skoda lijkt namelijk dezelfde truc te hebben uitgehaald als Volvo meer dan tien jaar geleden met de V70, die XC70 werd. Groot verschil is echter dat de Zweed ook echt terreincapaciteiten kreeg terwijl de Skoda alleen optisch stoerder is geworden, vergelijkbaar met de Cross-modellen van Volkswagen dus.

Oppervlakkig
Het betreft hier namelijk niet een apart model maar slechts een accessoire-pakket dat ‘Outdoor’ is gedoopt. Het behelst grijs kunststof panelen en een nieuwe voorbumper waar ronde mistlampen en een grotere luchtinlaat in te vinden zijn. Het Outdoor-pakket is leverbaar op alle modellen en motoriseringen, met uitzondering van de Greentech. De Outdoor is daarmee geschikt voor de jungle, maar dan wel die van de stad. Navraag bij Skoda leert ons dat nog niet bekend is of en wanneer de Superb Combi Outdoor in Nederland leverbaar wordt.

Gerelateerde artikelen

Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5?

Autonieuws
Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5-serie?
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Superb opent alvast de deuren

Autonieuws
Nieuwe Skoda Superb opent alvast de deuren
> Artikel lezen

'Nieuwste Skoda is superb aan Passat'

Autonieuws
Schets nieuwe Skoda Superb verduidelijkt beeldvorming
> Artikel lezen

Skoda Superb Combi nadert productiestadium

Spyshots
Skoda Superb Combi
> Artikel lezen

De zuinigste Skoda Superb ooit is er

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Superb Combi: groter dan groot

Autonieuws
Nieuwe Skoda Superb Combi: groter dan groot
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.