Autonieuws

Aston Martin blaast Vanquish-naam nieuw leven in

Eén onvoorzichtig moment, dat was alles dat nodig was om achter de naam van de DBS-opvolger te komen. We weten nu dat aan de top van het Aston Martin-gamma later dit jaar weer de naam Vanquish zal pronken.

De geruchtenmachine draait al maanden op volle toeren over het nieuwe topmodel van Aston Martin. De Britse fabrikant verraste ons vorig week aan het Como-meer met de AM310, een conceptmodel dat eerder productierijp dan experimenteel leek. Naar nu blijkt zaten we er met die conclusie niet ver naast, toen een trailer iets te lang open bleef staan werd een opmerkelijke ontdekking gedaan.

Badge
Een oplettende fotograaf zag een zilverkleurige Aston Martin staan die wel erg veel weghad van de AM310. Bij nader inzien bleek onder de elegante spoiler een wel erg bekende badge geplakt, die van de Vanquish, we lijken hier dus te maken te hebben met een productierijp exemplaar. De naam zal velen nog bekend in de oren klinken want de Vanquish was het topmodel voordat de DBS werd aangekondigd en was van 2001 – 2007 in productie. De nieuwe Vanquish zal net als zijn naamgenoot worden uitgerust met een V12 en later dit jaar gepresenteerd worden, net op tijd voor het 100-jarig jubileumfeest van de Britse fabrikant in 2013.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld
> Artikel lezen

Gemeen: Aston showt Zagato Shooting Brake in andere kleuren

Autonieuws
> Artikel lezen

Prachtig: de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Autonieuws
Shooting Brake
> Artikel lezen

Italiaans tintje aan opvolger Aston Martin Vanquish

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin: Vanquish-naam keert sneller terug dan je denkt

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin Vanquish zwaait uit als Ultimate

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.