Autonieuws

Unieke Volkswagen Beetle Fender in productie

De reacties op de Volkswagen Beetle Fender zoals die eind 2011 in Frankfurt stond waren overweldigend. Volkswagen besloot dan ook het model in productie te nemen. De zogenaamde Beetle Fender Edition staat dit najaar bij de dealers. Ook in Nederland.

Waarom zou een gitarenfabrikant zijn naam verbinden aan een auto? En dan ook nog eens aan het audiosysteem in die auto. Die combinatie lijkt vreemd. Zo op het eerste gezicht tenminste, maar de link is sterker dan je denkt. Leo Fender begon zijn bedrijf net na de Tweede Wereldoorlog immers met de productie van versterkers. En dat was vele jaren voordat de Fender gitaren wereldberoemd werden.

Audiosysteem
Met de Beetle Fender Edition eert Volkswagen het ontstaan van het merk Fender. Op unieke wijze. Het is namelijk de enige auto in Europa die met een geluidsinstallatie van Fender leverbaar wordt. Met 400 watt volgens beide bedrijven krachtig genoeg voor een lekkere sound. Om het systeem flink in de spotlights te zetten is over de gehele breedte van het dashboard een strip gitarenhout gemonteerd en is het logo van Fender erop geplakt.

Zwart en chroom
Visuele opsmuk in stijl met de jaren ’50 heeft Volkswagen doorgevoerd door te kiezen voor speciale 18 inch wielen die in combinatie met de zwarte lak lekker uit de verf komen. Standaard zijn onder meer bi-Xenon koplampen, LED-dagrijverlichting, sportstoelen, airco en halflederen bekleding. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie dit najaar bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze geveilde Volkswagen KdF Type 60 is niet te versmaden

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.