Autonieuws

Maserati gaat haar diesels akoestisch versterken

Nu Maserati diesel-plannen heeft is het op zoek naar manieren om de akoestische beleving niet verloren te laten gaan. De ingenieur zetten daarom in op een nieuw geluidssysteem dat waarschijnlijk gaat debuteren op de Kubang.

Maserati staat nu niet bepaald bekend om een bedeesde soundtrack, maar is wel serieus bezig met plannen om het motorgeluid versterkt naar het interieur te sturen. Roberto Corradi, de vicepresident van de ontwikkelingsafdeling bij de Italiaanse fabrikant, deed onlangs tegenover het Britse WhatCar uit de doeken dat het geluid van de geplande dieselmodellen niet voldoet aan de Maserati-standaard. Om de inzittenden toch het gevoel te geven in een sportieve auto te rijden wordt aan een systeem gewerkt dat het motorgeluid versterkt de cabine instuurt via de geluidsinstallatie. Een dergelijk systeem is momenteel al te vinden op de nieuwe BMW M5.

Dieselen
Maserati loopt al een paar jaar warm voor de introductie van een SUV. We hebben inmiddels al kennis gemaakt met de Kubang, een sportieve SUV-concept, maar moeten waarschijnlijk tot 2014 wachten voor het definitieve productiemodel. Geen enkele SUV-fabrikant kan om een dieselaandrijving heen en Maserati is daar geen uitzondering op. Corradi sloot overigens niet uit dat naast de Kubang in de toekomst andere modellen ook met een zelfontbrander worden uitgerust. De nieuwe Quattroporte wellicht?

Gerelateerde artikelen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen

Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève

Autonieuws
Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève
> Artikel lezen

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

Autonieuws
Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.