Autonieuws

Hummer H2 op waterstof

Hummer is wel het laatste merk waarvan je zult verwachten dat ze op brandstofverbruik gaan letten. Juist Hummer komt nu met een H2 die op waterstof loopt. De H2H zal niet in productie gaan maar heeft toch toekomst.

De H2H is een samenwerking tussen GM (Hummer) en het bureau van de gouverneur van Californië. Die gouverneur is toevallig Arnold Swarznegger, een grote liefhebber en bezitter van Hummer auto´s. De staat Californië is al jaren erg actief op het gebied van brandstofbesparing en alternatieve brandstoffen. Zo liggen er plannen om een speciale ´Hydrogen Highway Network´, ofwel een speciale snelweg voor waterstofvoertuigen, aan te gaan leggen. Hummer wil met de H2H haar steentje bijdragen in deze ontwikkeling. Ze willen hun opgedane kennis gaan delen met het bureau van de gouverneur van Californië.

180 pk uit een 6.0 V8
Als basis heeft Hummer de H2 SUT genomen. In het vooronder van deze H2 ligt dezelfde 6.0 V8 als normaal welke grondig is aangepast. De motor is voorzien van speciale injectoren, een ander motormanagement, andere versnellingsbak en diverse andere (kleine) aanpassingen. De motor levert een vermogen van 180 pk (nee, dit is geen typefout) en zal daardoor best moeite hebben om de zware Hummer een beetje nette prestaties te kunnen laten behalen. Het grootste voordeel van de H2H is dat er uit de uitlaat alleen maar water komt.

Een echte concept
Aan de buitenkant is deze H2H herkenbaar aan de speciale blauw lak en de cover over de achterbak. In het interieur is een combinatie van leer en suède te vinden en kunnen de achterpassagiers genieten van een DVD´tje. Het dashboard is afgewerkt met carbon. Dit geeft de H2H echt het aanzien van een concept.

Toekomstvisie
Hummer heeft geen productieplannen voor deze H2H maar de auto zal wel een belangrijke rol spelen in het onderzoek naar de toekomstmogelijkheden. Bovendien wil Hummer met de H3, die zeer binnenkort geïntroduceerd zal worden, een zuinigere en betaalbaardere Hummer op de markt brengen.

Gerelateerde artikelen

Snelste Hummer H2 ter wereld!

Tuning & styling
Snelste Hummer H2 ter wereld!
> Artikel lezen

Hannibal Hummer van GeigerCars

Tuning & styling
Hannibal Hummer van GeigerCars
> Artikel lezen

Gelimiteerde Hummer H2 Black Chrome Edition

Autonieuws
Gelimiteerde Hummer H2 Black Chrome Edition
> Artikel lezen

Hummer komt naar de Benelux en Duitsland!

Autonieuws
Hummer komt naar de Benelux en Duitsland!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.