Autonieuws

Superlange en luxe Rolls-Royce Phantom

Alsof een Rolls-Royce Phantom nog niet lang genoeg is! De Amerikaanse carrosseriebouwer Genaddi vond van niet en deed er nog een schepje bovenop. De verlengde en superluxe Phantom is bijna 7,5 meter lang.

Genaddi heeft zich gespecialiseerd in het bouwen van bijzondere voertuigen. Dat betekent niet alleen verlengingen zoals bij de Phantom maar ook de ombouw van heel bijzondere auto’s tot bijvoorbeeld een cabrio. Genaddi bouwt wat de klant maar wenst, en dat kunnen soms best gekke dingen zijn. Zo is men bezig met een Maybach vierdeurs cabrio en een coupé-cabriolet van de Bentley Continental GT. Maar goed, terug naar de Phantom waar Genaddi net de laatste hand aan heeft gelegd.
 
Bijna 7,5 meter lang(!)
De auto is door de Amerikanen te verlengen met 38 cm, 57 cm of maar liefst 1,52 meter! En die ruimte wordt goed benut. Achterin is er, wanneer er twee banken tegenover elkaar worden gemonteerd, plaats voor zes personen, Voor echt comfort kan er gekozen worden voor vier losse stoelen. Die komen wat formaat en uitrusting overeen met stoelen die ook in een Maybach gemonteerd zijn. Dat betekent dus lekker lui achterover zitten in luxe fauteuils.
 
Gepantserd
Bij alleen een verlenging is het niet gebleven. Het interieur is namelijk compleet omgebouwd met onder andere een tussenschot tussen de chauffeur en de ´passagiers´. Deze passagiers worden vermaakt door een compleet in car entertainment systeem bestaande uit DVD-spelers, internetverbinding en diverse TFT-schermen. In een limousine mag een bar natuurlijk niet ontbreken en voor wie dat nodig acht kan de auto ook bepantserd worden.
 
Eigen inbreng
Op de site van Genaddi geven ze zelf al aan dat ze erg geïnteresseerd zijn naar vragen vanuit de markt. Kom je als klant een verlengde Phantom bestellen dan is het goed mogelijk dat je met een Maybach cabrio uiteindelijk de poort uit zult rijden. Genaddi bouwt de meest bijzondere dingen die worden bedacht door de meest bijzondere sterren en rijke zakenmensen. Zij zoeken steeds verder naar iets bijzonders en dat is een Rolls-Royce Phantom al niet eens meer. Dan maar eentje van bijna 7,5 meter?

Gerelateerde artikelen

Ruim 90 jaar Rolls-Royce Phantom in 90 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste officiële glimp van nieuwe Rolls-Royce Phantom

Autonieuws
Rolls-Royce telt af met de 'The Great Eight Phantoms'
> Artikel lezen

Heb je 2 jaar? De Rolls-Royce Phantom configurator is live!

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Rolls-Royce Phantom is eigenlijk best een lachertje

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd

Autonieuws
Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd
> Artikel lezen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.