Autonieuws

Mitsubishi Colt Plus biedt ruimte

In Japan is de Mitsubishi Colt Plus compact wagon in de verkoop gegaan. De stationwagon-variant van de Colt is een stuk langer dan de 5-deurs hatchback en komt waarschijnlijk niet naar Europa.

Volgens Mitusbishi is het te ingewikkeld om de auto helemaal om te bouwen voor Europese maatstaven. Bovendien zal de auto weleens een bedreiging kunnen zijn voor de 5-deurs Colt. Wij denken dat dat nog wel een beetje mee zal gaan vallen maar Mitsubishi moet uiteindelijk beslissen.

30 cm verlengde
De Colt Plus compact wagon (een mond vol) is een verlengde versie van de 5-deurs hatchback. Mitsubishi zelf noemt de auto een stationwagon maar wij zien er meer een compacte MPV in. De overhang aan de achterkant is met 30 cm toegenomen waardoor er meer bagagruimte is ontstaan en er bovendien plaats is voor een opklapbaar stoelsysteem.

Twee 1.5 liter motoren
Mitsubishi levert twee verschillende motoren in de Colt Plus. Het gaat hier om twee uitvoeringen van het 1.5 liter blok. Eén daarvan is voorzien van een turbo en levert een vermogen van 147 pk. Standaard levert deze motor 105 pk. De Colt Plus wordt standaard geleverd als voorwielaandrijver maar is in combinatie met de 147 pk sterke 1.5 ook leverbaar met vierwielaandrijving. Daarbij vervalt dan wel het opklapsysteem voor de achterste zittingen. Wat versnellingsbakken betreft levert Mitsubishi onder andere een CVT waarbij tevens de mogelijkheid is om met de hand door 6 voorgeprogrammeerde versnellingen te schakelen.

Niet naar Europa
Zoals gezegd komt de Colt Plus compact wagon waarschijnlijk niet naar Europa. Dat er mogelijkheden voor deze auto zijn is wel te verwachten want het segment van de Opel Meriva, Fiat Idea e.d. is sterk in opkomst. De Colt Plus zal ook in dat segment vallen. We wachten het af, misschien dat de Japanners de auto toch nog gaan exporteren.

Gerelateerde artikelen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.