Autonieuws

Geen V8 maar 6-in-lijn voor nieuwe BMW M3

Het duurt nog even voordat hij in de showroom staat, maar nu is al duidelijk dat BMW met de M3 na één generatie V8 weer terugkeert naar de lijnmotor. Hiermee wordt de nieuwe M3 weer helemaal historisch verantwoord.

Met het lanceren van een nieuwe 3-serie wordt automatisch reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe M3. Hoewel nog minstens anderhalf jaar gewacht zal moeten worden op de volgende generatie van deze sportwagen draaien zowel het ontwikkelingsprogramma als de geruchtenmachine op volle toeren. Maakte BMW met de laatste generatie M3 voor het eerst de overstap naar een V8-motor, President van BMW Noord-Amerika Ludwig Willisch heeft nu tegenover het Amerikaanse M3-forum toegegeven dat de aankomende M3 (F80) weer teruggrijpt naar het verleden en een lijnmotor in het vooronder zal krijgen.

Historisch verantwoord
De eerste drie generaties van de M3 rolden allen met lijnmotors van de band en het was pas bij de vierde generatie dat BMW deze traditie doorbrak. De 4.0 liter V8 in de E90 bracht 420 pk naar de achterwielen terwijl de 4-cilinder in het origineel uit 1986 nog met 195 pk genoegen moest nemen. Een terugkeer naar de lijnmotor en het inleveren van twee cilinders hoeft potentiële kopers echter niet nerveus te maken. De nieuwe M3 belooft namelijk krachtiger, sneller, lichter en efficiënter te worden dan zijn voorganger en als we de geruchtenmachine moeten geloven zullen de achterwielen om en nabij de 450 pk te verwerken krijgen.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.