Autonieuws

Range Rover Sport van 2013 vanaf € 82.500,-

Land Rover heeft de Range Rover Sport bijgepunt voor modeljaar 2013. Zoals we gewend zijn van het merk zijn er geen rigoureuze aanpassingen gedaan, maar voldoende om er weer een jaar tegenaan te kunnen. Prijzen zijn er ook al.

Het kan wel eens het laatste jaar zijn voor de huidige Range Rover Sport. Als alles op schema loopt staat namelijk in 2013 een geheel nieuwe generatie op. Het aanbrengen van grondige aanpassingen is om die reden weinig zinvol en wordt bovendien niet gewaardeerd door de klandizie. En dus ging Land Rover bescheiden te werk.

Havana
De vernieuwingen aan de Range Rover Sport staan eigenlijk volledig in het teken van aanbieden van meer mogelijkheden. Het plaatwerk zelf bleef onberoerd, maar wel zijn er vijf nieuwe exterieurkleuren verkrijgbaar. Op het palet prijken voortaan ook Barolo Black, Barossa, Causeway Grey, Havana en Mariana Black. Kleur is er ook voor de remklauwen van de V8-Supercharged, het topmodel uit de reeks. Standaard zijn ze rood en tegen bijbetaling schildert Land Rover ze zwart. De opgewaardeerde buitenzijde wordt gecomplementeerd met vers 5-spaaks lichtmetaal.

Carbon
Binnenin zijn er tevens meer variaties verkrijgbaar. Zo debuteert het carbon fibre veneer pack en zijn er twee nieuwe interieurcombinaties mogelijk waarbij lichte stoelbekleding wordt afgewisseld met een donker interieur of andersom. Motorisch bleef alles bij ‘t oude, dus dat betekent kiezen tussen de 510 pk sterke 5.0 liter V8-benzine of de twee 3.0 liter V6-diesels met 211 of 256 pk.

Prijzen
De Range Rover Sport van modeljaar 2013 is per direct leverbaar. Prijzen beginnen bij € 82.500,- voor de 3.0 TDV6 S. Naast de S-uitvoering is het model leverbaar als SE, HSE, Autobiography Sport, Supercharged en Autobiography Sport Supercharged. De prijzen daarvan bedragen € 93.500,- voor de 3.0 SDV6 SE en € 98.900,- voor de HSE met deze dieselmotor. Het topmodel onder de zelfontbranders, de Range Rover Sport 3.0 SDV6 Autobiography, is ervanaf  € 105.500,-. Bij de benzineversies is instappen mogelijk vanaf € 163.900,-. Dit is het starttarief van de 5.0 V8 Supercharged. Als Autobiography kost dit model minimaal € 171.500,-.

Gerelateerde artikelen

Belg in Range Rover is spoor bijster

Autonieuws
Belg in Range Rover is spoor bijster
> Artikel lezen

Range Rover Sport Coupe met F-Pace genen

Spyshots
Range Rover Sport Coupe met F-Pace genen
> Artikel lezen

Range Rover Sport P400e aan de stekker

Autonieuws
> Artikel lezen

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Tuning & styling
> Artikel lezen

Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'

Autonieuws
Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'
> Artikel lezen

Eerste viercilinder voor Range Rover Sport

Autonieuws
Eerste viercilinder voor Range Rover Sport
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.