Autonieuws

220 pk voor Volkswagen Polo WRC Street

Hoewel de Volkswagen Polo GTI zeer vermakelijk is, kijken we uit naar wat de snelste en sportiefste loot van het leveringsprogramma moet zijn: de Polo R. Met de op Wörthersee gepresenteerde Polo WRC Street komt dat model steeds dichterbij.

Zoals de modelnaam al aangeeft is de Volkswagen Polo WRC Street een straatversie van de Polo R WRC, het officiële rallykanon van Volkswagen. In feite gaat het nog om een concept, maar dat is slechts een formaliteit. Volkswagen heeft namelijk laten weten dat eind 2013 de productie van een dergelijk model op gang zal komen. En dikke kans dat dat model Polo R gaat heten.

2.0 TSI
Vanwege FIA-reglementen doet de Polo R WRC het met een 1.6 liter viercilinder turbomotor, maar dan wel één met 300 pk. Zoveel kreeg de Street-versie helaas niet mee. Toch hoeft hij zich niet te schamen. Met z´n 220 pk zou een sprint van 0 naar 100 km/h in zes seconden zou zomaar mogelijk kunnen zijn. En dat is bijzonder rap voor een B-segmenter.
De bekende 2.0 liter TSI-motor staat overigens garant voor het vermogen en niet zoals je wellicht zou verwachten een verder opgevoerde 1.4 TSI uit de Polo GTI. Of het productiemodel ook de beschikking krijgt over deze tweeliter is nog onzeker.

Uiterlijk vertoon
Wat wel aannemelijk is, is dat de toekomstige Polo R over een soortgelijk uiterlijk zal beschikken als de Street. Kortom, dikke bumpers, een forse dakspoiler, vuistdikke eindpijpen en groot lichtmetaal met daarachter behoorlijke remschrijven en gekleurde remklauwen zijn aan de orde van de dag. Misschien dat zelfs het stickerpakket in de optielijst prijkt. Over anderhalf jaar gaan we het meemaken. 

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Polo kent nauwelijks geheimen meer

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni

Autonieuws
Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.