Autonieuws

De nieuwe Dacia Dokker is hier!

Dacia is in rap tempo aan het uitbreiden. De Lodgy moet z’n marktlancering nog beleven of de Dokker, een ge-rebadge Renault Kangoo, komt ook al om de hoek kijken. Hij is er straks in personen- en bedrijfsuitvoering.

Recht van voren lijkt de nieuwe Dacia Dokker sprekend op de Lodgy, maar verder naar achteren zijn er wezenlijke verschillen. De Dokker is korter en hoger, maar onderscheidt zich toch vooral door zijn schuifdeur (eventueel aan weerzijden één). Net als de gehele technische basis heeft hij die ontleent van de Renault Kangoo, die overigens ook al als rolmodel fungeerde voor de Mercedes Citan. Bovendien biedt de Dokker plaats aan maximaal vijf inzittenden. In de Lodgy zouden ook zeven personen fatsoenlijk kunnen plaatsnemen.

3.000 liter 
Er zal straks ook een uitvoering speciaal voor de zelfstandige ondernemer zijn, de Dokker Van. Die beschikt slechts over twee voorstoelen maar ook een gigantische hoeveelheid laadruimte. Even met een schuin oog kijkend naar de Kangoo Express past er achterin de Dokker Van een lading van zo’n 3.000 liter.

Meer volgt
Waarmee de beide uitvoeringen van de nieuwe Dokker in beweging wordt gebracht is nog niet bekend gemaakt. Het is nog wachten op de bekendmaking van het motorenprogramma en de overige specificaties. Ook  de marktlancering is nog een gesloten boek.

Gerelateerde artikelen

Twee nieuwe Dacia’s in de pijplijn

Autonieuws
Twee nieuwe Dacia’s in de pijplijn
> Artikel lezen

Dacia steekt Dokker in Stepway-jasje

Autonieuws
Dacia steekt Dokker in Stepway jasje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.