Autonieuws

Seat brengt twee racers naar de Wörthersee

Seat neemt naast de Mii FR twee racewagens mee naar de Wörthersee. De Leon Super Copa en Ibiza SC Trophy zijn klaar om het circuit op te gaan in hun eigen raceklassen.

Het Wörthersee Treffen wordt niet alleen gebruikt voor het introduceren van mogelijke productieauto’s, ook racers voor het circuit maken hun opwachting. Seat presenteert de Leon Super Copa en de Ibiza SC Trophy die elk in meerdere raceklassen zullen gaan verschijnen. Dit levert ons wel een klein deja vù moment op aangezien Seat vorig jaar met exact dezelfde modelnamen aan het Oostenrijkse meer neerstreek. En dat klopt ook, alleen zijn beide modellen voor het aankomende seizoen vernieuwd.

Ibiza SC Trophy
De Seat Ibiza SC Trophy beschikt over een 180 pk sterke 1.4 TSI gekoppeld aan een 7-traps DSG-versnellingsbak. Om serieus te kunnen racen zijn alle vormen van luxe verwijderd en is een knaloranje rolkooi onderdeel geworden van het interieur. De snelle Spanjaard zal onder andere uit gaan komen in een Ibiza Cup-kampioenschap die in Italië verreden wordt. Voor € 31.500,- (zonder belastingen) staat deze Ibiza SC Trophy in de pitbox.

Leon Super Copa
De Leon Super Copa is een stuk duurder (€ 63.000,- zonder belastingen) maar is ook een serieuzere racer dan zijn broertje. Voor dit geld krijg je een 300 pk tellende 2.0 liter TSI die een topsnelheid van 250 km/h aan kan tikken. De nieuwe Super Copa zal onder andere zijn opwachting gaan maken tijdens het WTCC in handen van privé-teams.

Gerelateerde artikelen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage

Autonieuws
Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.