Autonieuws

Nieuwe diesel maakt A6 niet zuiniger, wel goedkoper

Audi heeft aangekondigd een nieuwe 2.0 liter TDI in de A6 aan te bieden. Het vermogen werd afgeknepen met een lagere vanafprijs als gevolg. Opvallend is echter het verbruik, dat gelijk is aan zijn krachtigere broertje.

Het reeds brede motorenpalet van de Audi A6 wordt nu verder uitgebreid met een nieuwe instapdiesel. Hoewel een 2.0 liter TDI-exemplaar al langer leverbaar was op de A6 hebben de ingenieurs in Ingolstadt het vermogen teruggebracht van 177 naar 136 pk. Wie echter een lager verbruik verwacht komt bedrogen uit, Audi geeft 4,9 l/100 km op voor de nieuwe 2.0 liter TDI en dat is exact gelijk aan het 177 pk sterke exemplaar. Dit bewijst maar weer eens dat minder vermogen, zeker bij grote auto’s, niet automatisch een lagere rekening aan de pomp tot gevolg heeft.

Prijs
Positief gevolg is wel dat dieselen in een Audi A6 vanaf juli voor bijna 1.000 euro minder kan dan op dit moment. Voor € 45.500,- staat een A6 Limousine met handgeschakelde zesbak voor de deur. Deze brengt je in 8,9 seconden naar de 100 km/h en stopt bij 209 km/h met accelereren. Standaard is deze nieuwe dieselmotor uitgerust met Start-Stop-systeem en een systeem dat de remenergie regenereert. In de Avant ligt het gemiddelde verbruik 0,2 l/100 km hoger terwijl zowel de acceleratie (0-100 km/h: 9,2 s) en topsnelheid (204 km/h) iets lager liggen. De A6 Avant staat met de nieuwe diesel voor € 48.720,- in de prijslijst. Beide varianten zijn voor € 2.840,- extra leverbaar met een Multitronic-transmissie.

De nieuwe Audi A6 2.0 TDI staat vanaf juli bij de dealer.

Gerelateerde artikelen

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie

Autonieuws
Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.