Autonieuws

Nieuwe BMW 3-serie Touring: dynamische flair

Dynamische flair voor werkdagen en praktische ruimte voor in het weekend, met die oneliner onthult BMW de nieuwe 3-serie Touring. Als vervolg op de vorig jaar gepresenteerde nieuwe 3-serie sedan komt de praktischere stationwagon dit najaar het gamma versterken.

BMW ziet de nieuwe 3-serie Touring als een ideale combinatie voor zowel zakelijke ritten alsook de vrije tijd. En zeker een stationwagon is met een gezin, de hond en de nodige bagage dan natuurlijk ook wel heel erg praktisch. Ten opzichte van zijn voorganger groeide de 3-serie Touring met bijna 10 cm in de lengte en nam de wielbasis met 5 cm toe. Groei die vooral terug te zien is in het interieur. De achterinzittenden hebben meer been- en hoofdruimte en de bagageruimte groeide met 35 liter naar 495 liter. Daarmee biedt BMW de meeste bagageruimte in zijn segment. Wie behoefte heeft aan het vervoeren van veel spullen kan de achterbank in een 40:20:40 verhouding neerklappen om zodoende 1.500 liter tevoorschijn te toveren. De uitrolbare bagageafdekking kan bovendien nu worden opgeborgen onder de bodem van de bagageruimte. De achterruit is separaat van de achterklep te openen, wat bijvoorbeeld van pas komt als in een parkeergarage de ruimte ontbreekt om de gehele achterklep te openen. Die achterklep is overigens standaard elektrisch te openen en te sluiten.

Motorengamma BMW 3-serie Touring
Net als de 3-serie sedan profiteert de nieuwe Touring van het moderne motorengamma van BMW. Dit najaar zal de stationwagon in eerste instantie bij de dealer staan als 320d (184 pk), 330d (258 pk) en 328i (245 pk). De 320i (184 pk), 316d (116 pk) en 318d (143 pk) volgen later.

Lines
De prijzen van de nieuwe 3 Touring worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt. Wel laat BMW weten dat de Touring uiteraard ook leverbaar zal worden met de verschillende Lines genaamd Modern Line, Luxury Line, Sport Line en ook het M Sport pakket staat op de optielijst.

Gerelateerde artikelen

Eerste facelift voor BMW 3-serie in de maak

Spyshots
Eerste facelift voor BMW 3-serie in de maak
> Artikel lezen

Vernieuwde BMW 3-serie (Touring) is officieel

Autonieuws
Officieel: vernieuwde BMW 3-serie
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling

Autonieuws
Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.