Autonieuws

‘Baby’ Porsche Panamera in 2017

Porsche teert allang niet meer op één model. Met de Boxster, Cayman, 911, Cayenne en Panamera heeft het heden vijf modellen onder haar hoede, een zesde is op komst, de Macan. En nog acht Porsche dit niet voldoende om hun doelstelling te bereiken. Vandaar een zevende in de maak.

Tegen 2018 wil Porsche een jaarproductie van 200.000 auto’s in de boeken terugzien. Dat betekent nog 90.000 auto’s te gaan en ondanks hun succes gaan de bestaande modellen dat naar verwachting niet redden. Versterking komt er begin 2014 van de Macan, een kleinere Cayenne. Daarmee verwacht Porsche een behoorlijke slag te maken. Een ‘baby’ Panamera moet echter voor de eindsprint zorgen.

Pajun
Volgens het Duitse AutoBild broedt Porsche op een compacte Panamera. In 2017 moet hij klaar zijn. Intern zou het toekomstige model Pajun worden genoemd wat een samentrekking is van ‘Panamera junior’. Net zoals Macan eerder gebukt ging onder de projectnaam Cajun (‘Cayenne junior’).

E-segment
De Porsche Pajun zal vanzelfsprekend onder de Panamera worden gepositioneerd. Auto’s waartegen hij het moet opnemen zijn de Jaguar XF, BMW 5-serie, Audi A6 en Mercedes-Benz E-klasse. Weliswaar de duurdere modeluitvoeringen daarvan, want de Pajun verschijnt in eerste instantie niet met minder dan 300 pk.

Gerelateerde artikelen

Geruchten rond Porsche Pajun laaien weer op

Autonieuws
Geruchten rond Porsche Pajun laaien weer op
> Artikel lezen

Wil je een boeiend seksleven? Rij Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Meerdere carrosserievarianten van Porsche Pajun

Autonieuws
Meerdere carrosserievarianten van Porsche Pajun
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.