Autonieuws

MINI John Cooper Works GP is ´n rappe rakker

Jaguar XKR, Mercedes SLK 55 AMG, BMW X6 M, Audi S5, dit zijn niet de minste auto’s. Maar ze moeten het op de Nordschleife allemaal afleggen tegen de MINI John Cooper Works GP. In 8 minuten en 23 seconden snelt deze over het befaamde 20 kilometer lange circuit. Da’s serieus rap!

Met de rondetijd over de Nürburg-Nordschleife geeft MINI een indicatie van wat de MINI John Cooper Works GP in z’n mars heeft. De cijfermatige specificaties worden pas later in het jaar bekendgemaakt. Gezien het feit dat de nieuwe GP-editie een rondje Groene Hel 19 seconden sneller aflegt dan zijn voorganger uit 2006 en naar eigen zeggen de snelste MINI ooit is, is het aannemelijk dat de 1.6 liter turbomotor over meer dan 218 pk beschikt. Een andere mogelijkheid om meer snelheid te creëren – bij een gelijk motorvermogen – is het verlagen van het wagengewicht. De MINI JCW GP zou dan minder dan 1.095 kg moeten weten. Wat het ook mag zijn, de achterbank is hoogstwaarschijnlijk opnieuw achterwege gelaten. En aangezien de vorige al in 6,5 seconden naar 100 km/h sprintte en een topsnelheid van 240 km/h wist te noteren zal ook deze nieuweling absolute topprestaties moeten neerzetten.

Déjà vu
Vooralsnog houden de Britten het bij het tonen van het uiterlijk. Wie zich de vorige GP nog kan herinneren zal de nieuwe omschrijven als déjà vu. Is dat erg? Zeer zeker niet. De typische uitgeklopte bumpers, kenmerkende wielen en andere uitstekende spoilers staan de MINI nog evengoed als toen. En ook ditmaal maken rode accenten het gespierde lijf van de GP af.

Tweeduizend
Tijdens de onthulling van de nieuwe GP op MINI United laat de fabrikant weten de te bouwen oplage op maximaal 2.000 exemplaren te houden. Exclusiviteit dus gegarandeerd, maar in de regel behoort daarbij ook een bepaald prijskaartje. De vorige GP kende een nieuwprijs van € 43.900,-. Begin maar vast met sparen!

Gerelateerde artikelen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.