Autonieuws

Nieuwe diesels voor vernieuwde BMW X1

In navolging op het debuut op de New York Motor Show heeft BMW alle details van de vernieuwde X1 bekend gemaakt. Grootste nieuws is de komst van twee nieuwe diesels aan de onderkant van het leveringsgamma.

Bij het vernieuwde exterieur heeft BMW het doel gehad om de X1 dichter tegen het exterieur van de X3 en X5 te laten leunen. Aan de hand van een terreinwagenachtige voorbumper met zilveren accenten verkrijgt de X1 een wat stoerdere uitstraling. Nieuw zijn ook de koplampunits met eventueel LED-dagrijverlichting (onderdeel van het optionele Xenon-lichtpakket) en richtingaanwijzers die nu geïntegreerd zijn in de herontworpen, compactere buitenspiegels. Aan de achterzijde is de verder in carrosseriekleur uitgevoerde bumper nieuw. Verder aan deze zijde werden de zwarte elementen smaller uitgevoerd en kreeg de bodembeschermingplaat een andere structuur. In het interieur zijn de toegepaste materialen nieuw en werd de middenconsole iets aangepast; dat is nog meer naar de bestuurder gericht. Ook zijn er meer verchroomde accenten aangebracht claimt BMW.

Nieuwe diesels
De grootste vernieuwingen zijn gemaakt op technisch vlak. Voortaan is het motorenpalet maar liefst zeven krachtbronnen sterk, waaronder twee benzines en vijf diesels. Nieuw onder de zelfontbranders zijn de sDrive16d en xDrive25d. Beide modellen hebben een motorinhoud van 2.0 liter maar verschillen sterk in vermogen; respectievelijk 116 en 218 pk leveren ze. Als gemiddeld verbruik geeft de fabrikant 4,9 en 5,9 l/100 km op. Instappen is het in de xDrive20i-benzine met 184 pk en een verbruik van 7,6 l/100 km. Bovendien is iedere X1 voortaan uitgebreid met USB-aansluiting en Bluetooth-telefoonvoorbereiding en de achttraps automaat is nu ook verkrijgbaar op de X1. Een nieuwe handbak met dry-sump smering en hogere efficiëntie is standaard.

BMW Lines
Na de 1-serie en de 3-serie is de vernieuwde X1 nu ook individualiseren met BMW Lines. Tot de uitrusting van de xLine behoren zoal zij-skirts, titaniumzilverkleurige spijlen in de grille en speciale 18 inch wielen. Binnenin krijgt deze uitvoering de beschikking over onder meer een met leder bekleed, multifunctioneel sportstuur, Ambient Lighting en instaplijsten met daarop ´BMW xLine´. De Sports Line trakteert op zwart chroom uitgevoerde uitlaateindstukken, aluminium 17 of 18 inch wielen en diverse carrosserie-elementen uitgevoerd in glanzend zwart. Het interieur is voorzien van sportstoelen, een sportstuur en een sportversnellingspook en eveneens Ambient Lighting.

De vernieuwde BMW X1 staat vanaf deze zomer bij de dealers. Prijzen volgen nog.

Gerelateerde artikelen

Verlengde BMW X1 duikt op in patenten

Autonieuws
Verlengde BMW X1 duikt op in patenten
> Artikel lezen

BMW X1 verliest langzaam z'n camouflage

Spyshots
BMW X1 Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.