Autonieuws

Maserati overweegt compacte sportwagen

Het lijkt wel of menig fabrikant het ineens gemunt heeft op de Porsche Boxster. Kort nadat Jaguar en Mercedes groen licht hebben gegeven voor respectievelijk de F-type en SLC laat een topman bij Maserati weten ook wel oren te hebben naar een compacte sportwagen. Met middenmotor.

Jaguar, Mercedes-Benz en Alfa Romeo hebben de blauwdrukken al klaar en Infiniti en McLaren zoeken momenteel de haalbaarheid uit van een eigen compacte sportwagen. Waar die drang om Porsche te pesten ineens vandaan komt is ons een raadsel, maar we zijn er maar wat blij mee. Ook de komst van een model onder de GranTurismo zien wij graag tegemoet, zo ook Harald Wester, de CEO van Maserati.

Ferrari
Intern heeft Wester zijn wens voor een compacte sportwagen model al uitgesproken. Ondersteunt met enkele aangedragen kenmerken hoopt hij nu op goedkeuring van het Fiat-management. Zo zou de nog te lanceren Alfa Romeo 4C een geschikte basis voor de nieuwe Maserati kunnen zijn. Het gebruik maken van diens techniek zou meteen kostenbesparend werken. Maar de viercilinder turbomotor mogen de Alfisten houden. Wester opteert liever voor een geknepen versie van Maserati’s 4.7 liter V8. Ergens tussen de stoelen en de achteras moet die komen te liggen, terwijl Ferrari de versnellingsbak met dubbele koppeling zou kunnen leveren.

150.000 euro
Het is geen goedkoop concept dat Wester in zijn hoofd heeft, maar dat zou de sportauto toch al niet worden. Naast dure donoronderdelen wil hij de Maserati GranSport - zoals de auto nu al wordt genoemd - volhangen met carbon. Een prijskaartje van 150.000 euro is realistisch. De hete adem van Maserati in de nek voelen behoeft de Porsche Boxster dus nog niet meteen. Bovendien is het gewenste introductiejaar van 2015 nog best ver weg.

Gerelateerde artikelen

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

Autonieuws
Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8
> Artikel lezen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen

Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli

Autonieuws
Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli
> Artikel lezen

Wat heeft Maserati nu weer aan z'n fiets hangen?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Maserati GranTurismo en GranCabrio nogmaals bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.