Autonieuws

Maserati Kubang concept met pensioen

De Autoshow in Beijing is het laatste officiële showmoment van de Maserati Kubang concept. De auto heeft zijn taak volbracht en gaat met ´pensioen´. In 2014 zal het productiemodel schitteren in Detroit.

Na zijn werelddebuut op de IAA in Frankfurt reisde Maserati met de Kubang af naar Dubai en Detroit om vervolgens op de vierde en laatste autoshow (in Beijing) voorgoed uit de schijnwerpers te stappen. De Kubang heeft zijn taak volbracht en de wereld kennis laten maken met Maserati´s plannen voor een SUV. Kritiek heeft Maserati weinig gehad en dus zal het productiemodel, dat begin 2014 in Detroit zal worden gepresenteerd, slechts in detail afwijken.

Behoorlijke productieaantallen
Maserati zet groots in. Daar waar bijvoorbeeld Lamborghini op jaarbasis maar 3.000 exemplaren van de Urus wil gaan produceren en ook Bentley inzet op slechts 3.500 tot 5.000 exemplaren van haar SUV denkt Maserati er jaarlijks 20.000 - 25.000 van te gaan bouwen. Die productie zal overigens plaatsvinden bij Chrysler in Detroit aangezien de Kubang een deel van zijn techniek deelt met de Jeep Grand Cherokee.

Gerelateerde artikelen

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

Autonieuws
Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8
> Artikel lezen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen

Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève

Autonieuws
Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.