Autonieuws

Maybach te krap? Mercedes Viano Vision Diamond

Ook Mercedes weet heel goed dat de Chinezen beenruimte als statussymbool zien. En mocht een Maybach dan te kort schieten, of te duur zijn natuurlijk, dan heeft Mercedes altijd de Viano nog.

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar voor sommigen is een verlengde E- of S-klasse nog altijd te krap. Voor die mensen heeft Mercedes de Maybach 62 in haar assortiment, maar die stamt prijstechnisch wel van een andere planeet. Een goed compromis voor dit probleem is deze unieke Viano Vision Diamond. Het speciaal voor de autoshow van Beijing ontwikkelde studiemodel is namelijk uitgevoerd als ‘chauffeured vehicle’. Dit betekent dat het voorste compartiment volledig afgesloten is van het achterste gedeelte en dat optimaal van de overgebleven ruimte is geprofiteerd.

Verwend
Dat de Viano ook aan de buitenkant in een speciaal jasje in gestoken lijkt, gezien de extravagante luxe binnen haast een formaliteit. Toch zorgen de two-tone lak, de aangepaste grille en de fraaie vijfspaaks wielen er voor dat de Vision Diamond een aangename verschijning is. De ware ‘schoonheid’ zit echter van binnen. Hier worden de passagiers verwend door twee zetels met desgewenst verwarming, verkoeling of massage. Een champagnekoeler, WIFI-verbinding, een 40 inch beeldscherm en een compleet Bang & Olufsen entertainmentsysteem ontbreken eveneens niet. Ideaal voor de Chinese multinationals.

Mercedes toont de Viano Vision Diamond als studiemodel op de autoshow van Beijing. Of er daadwerkelijk productieplannen zijn is onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Business lounge op wielen: Brabus V-klasse

Autonieuws
Business lounge op wielen: Brabus V-klasse
> Artikel lezen

Mercedes-Benz V-klasse is er vanaf 56 mille

Autonieuws
Mercedes-Benz V-klasse is er vanaf 56 mille
> Artikel lezen

Mercedes-Benz V-Klasse gaat op de sportieve toer

Autonieuws
> Artikel lezen

Overal uitslapen in Mercedes V-klasse Marco Polo

Autonieuws
Super-de-luxe
> Artikel lezen

Luxe kampeerbus: de nieuwe Mercedes-Benz Marco Polo

Lifestyle & design
Mercedes-Benz Marco Polo and Marco Polo Activity
> Artikel lezen

Mercedes Concept V ision e: de ultieme getaway car?

Autonieuws
Mercedes-Benz V-klasse Plug-In Hybrid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.