Autonieuws

Bentley onthult motorengamma EXP 9 F

Na een wat tegenvallende respons toen het uiterlijk van de EXP 9 F werd onthuld in Genève richt Bentley onze aandacht nu op de aandrijving. Met een 6.0 liter W12 als topper moet het op dat gebied wel goed zitten. Nu nog die looks.

Hoe groot de naam en historie ook is, een compleet niet modeltype wordt niet automatisch met ´hosanna´ ontvangen. Dat ondervond Bentley aan den lijve toen de EXP 9 F, de eerste SUV van het beroemde Britse luxe-merk, zijn debuut maakte tijdens de Autosalon van Genève, zes weken geleden. Over smaak valt te twisten, maar de meningen over de nieuwe Bentley waren toch niet bepaald positief te noemen. Hoewel Bentley heeft beloofd terug te gaan naar de designstudio zal er vooral oppervlakkig aan het slagschip gesleuteld gaan worden, zeker als de Chinezen in Beijing de EXP 9 F wél zien zitten.

Motorisering
Om de aandacht enigszins van het uiterlijk af te leiden presenteert Bentley in China het mogelijke motorengamma van de EXP 9 F. Dit is met drie motoren uitgebreid te noemen voor zo’n exclusief model. Aan de top van het gamma staat de bekende 6.0 liter W12 die onder andere te vinden is in de Continental GT. In de SUV zal dit blok echter nog verder worden opgepept om 600 pk en 800 Nm naar de vier wielen sturen. Neem je met iets minder ook genoegen? Dan is er een 500 pk sterke 4.0 liter V8 beschikbaar die net als de W12 over twee turbo’s beschikt. Ben je echt begaan met het milieu? Ook dan biedt Bentley soelaas door middel van een plug-in hybride-variant. De elektromotor wordt in die configuratie gekoppeld aan een benzine-V6 en kan indien volledig opgeladen 30 km elektrisch rijden. Een CO2-uitstoot van 130 g/km moet dan mogelijk zijn en dat zou voor een auto van dit formaat niet anders dan spectaculair zijn.

Gerelateerde artikelen

Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles

Autonieuws
Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles
> Artikel lezen

Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga

Autonieuws
Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga
> Artikel lezen

Stekkeren met de Bentley Bentayga Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Bentley zet klauwen in Bentayga Falconry Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.