Autonieuws

Mengelmoes: Fiat Viaggo

Viaggio, dat is de naam van Fiat´s nieuwe sedan voor de middenklasse. Het model is niets meer dan een Dodge Dart die even bij de stylist is langsgeweest, maar daar zullen ze in China, waar het model volgend jaar op de markt komt, niet van wakker liggen.

Deze Viaggo heeft al een heel leven achter zich. Hij werd in Italië geboren als Alfa Romeo Giulietta om vervolgens als donor te worden afgestaan aan de Chrysler Group die er de Dodge Dart van heeft gemaakt. Dat smaakte naar meer moet men gedacht hebben, want vervolgens heeft Fiat de auto weer teruggenomen en in China als Viaggo onthuld. Samenwerking ten voeten uit. 

Moderne aandrijflijn
Ondanks dat de auto voor de Amerikaanse en Chinese markt is ontwikkeld lijkt deze ook zo in Europa leverbaar te kunnen worden; de motoren zijn namelijk uiterst modern. Fiat levert in de Viaggo twee varianten van de 1.4 liter turbobenzinemotor met naar keuze 120 of 150 pk. De overbrenging geschiedt door een handgeschakelde vijfbak of een automaat met dubbele koppeling.

Nosejob
De verschillen tussen de Dart en de Viaggio zijn terug te brengen tot een nosejob waar onder meer nieuwe koplampen, een gewijzigde motorkap, bumper en grille bijhoren alsook grotere achterlichtunits met LED-technologie en wat meer chroom. De productie zal in China plaatsvinden, in samenwerking met het Chinese GAC. Of er ook een Europees debuut inzit blijft de grote vraag, maar een vreemde stap zal dat niet zijn.

Gerelateerde artikelen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Fiat peinst erover Alfa Romeo en Maserati te verkopen

Autonieuws
Fiat peinst erover Alfa Romeo en Maserati te verkopen
> Artikel lezen

Fiat Fullback als extra stoere Cross

Autonieuws
Fiat Fullback als extra stoere Cross
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.