Autonieuws

Audi Q3 Jinlong Yufeng in Chinese sferen

In China krijgt de Audi Q3 momenteel alle aandacht. Naast een RS-versie schittert op de Auto China in Peking deze Q3 Jinlong Yufeng, een verwijzing naar het Chinese jaar van de draak.

Jinlong Yufeng betekent vertaald naar het Nederlands ‘gouden draak in de wind’. Verwijzingen naar dit Chinese thema treft je vervolgens overal terug in de conceptcar. Neem de lakkleur Liuli Geel dat ook in het interieur terugkomt. Het exterieur wordt visueel verder aangevuld met matzwarte en zilverkleurige accenten.

Breed
Voor de stoere noot moet een tweetal kiteboards op het dak zorgen. Ze zijn vervaardigd van CFRP, een met plastic versterkt koolstofvezel. Rusten doet de speciale Q3 op 20 inch lichtmetaal en om deze wielen optimaal uit de verf te laten komen heeft Audi de spoorbreedte van de Jinlong Yufeng ten opzichte van de standaard Q3 met 40 millimeter vergroot.

RS-motor
In de neus van de Q3 Jinlong Yufeng hangt dezelfde motor als in de Q3 RS Concept die ook in Beijing staat. In dat model levert de 2.5 liter vijfcilinder turbomotor 360 pk. De Jinlong Yufeng moet het echter met ‘slechts’ 310 pk stellen. Dat is nog altijd goed voor een acceleratie van nul naar 100 km/h in 5,5 seconden en een top van 250 km/h.

Gerelateerde artikelen

Abt neemt Audi Q3 onder handen

Tuning & styling
Abt Audi Q3
> Artikel lezen

Nieuwe Audi Q3 laat zich voor 't eerst zien

Spyshots
Nieuwe Audi Q3 laat zich voor 't eerst zien
> Artikel lezen

Nieuwe Audi Q3 geeft z'n design bloot

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.