Autonieuws

Bentley eert jubileum Queen Elizabeth met limited edition

Zestig exemplaren bouwt Bentley van de Mulsanne Diamond Jubilee Edition. De modellen zijn met uiterste zorg samengesteld door Bentley Mulliner die tevens verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en bouw van de ‘State Limousine’ in 2002.

Haar zestigjarige jubileum laat Queen Elizabeth niet onopgemerkt voorbij gaan. En laten we eerlijk zijn, het is ook wel uniek dat een vorstin al 60 jaar een land bestuurt. Bentley viert dit uitzonderlijke gouden jubileum met een speciale Mulsanne.

Two-tone
Teveel tierelantijnen passen niet bij een Bentley, zeker niet bij een koninklijke. Het onderscheidt dat de Diamond Jubilee Edition maakt zit dan ook in de vele details. Zo is de lak in two-tone uitgevoerd, zien we speciale stiksels in het interieur en wordt de neus gesierd door een Flying B. De picknicktafeltjes achterin zijn eveneens voorzien van een opschrift. Het meest bijzonder zijn wellicht de instaplijsten die je doen herinneren aan het feit dat je deze koninklijke Bentley rijdt, want dat is toch wel heel uniek als je je de eigenaar van één van deze 60 koninklijk getinte Bentley’s mag noemen.

China
De auto zoals te zien op de foto´s is door Bentley gepresenteerd tijdens de opening van een nieuwe dealer in het land. En dat is niet voor niets: China is immers de grootste markt voor Bentley. In 2011 werden 1.644 Bentley´s naar China verscheept en in de eerste drie maanden van dit jaar heeft men al ruim 80% groei behaald ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. De komende twaalf maanden zal Bentley dan ook alles op alles zetten om haar dealernetwerk verder uit te breiden.

Gerelateerde artikelen

Bentley Mulsanne Beluga ziet zwart van de kaviaar

Autonieuws
Bentley Mulsanne Speed Beluga Edition
> Artikel lezen

Grappig gezicht: Bentley Mulsanne trotseert de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Counteractie: Bentley Mulsanne Long Wheel Base

Spyshots
Bentley Mulsanne LWB
> Artikel lezen

Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen

Autonieuws
Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen
> Artikel lezen

Slechts 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'

Autonieuws
Slecht 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.