Autonieuws

Volkswagen E-Bugster gooit het dak eraf

Zonder het zelf zo te betitelen toont Volkswagen ons een twee-in-één primeur met de E-Bugster. Het model debuteerde begin dit jaar als sportieve coupé in Detroit, maar staat nu letterlijk open en bloot te pronken in Beijing. En daarmee krijgen we tevens een voorproefje van de Beetle Cabriolet.

In 2005 toonde Volkswagen de Ragster, achteraf een voorproefje van de huidige en nieuwe generatie Beetle die lager, breder en sportiever is dan zijn toch wel wat lieve voorganger. De conceptcar heeft daarmee feitelijk een vervolg gekregen in het productiemodel. Of dat met deze E-Bugster ook het geval is laat Volkswagen niet los, maar geheel onlogisch zou het niet zijn. MINI heeft op basis van de hatchback en cabriolet immers ook een coupé en roadster uitgebracht. Volkswagen zou heel goed diezelfde stap kunnen ondernemen met deze E-Bugster.

Half uur
Maar goed, daarmee lopen we nog behoorlijk op de feiten vooruit. Voor nu hebben we met de E-Bugster als conceptcar te maken. Open in dit geval, want speciaal voor de Auto China in Beijing heeft Volkswagen de in Detroit gepresenteerde E-Bugster coupé nu ook als speedster uitgebracht. Onderhuids geen verschillen, daar huist nog altijd een 85 kW sterke elektromotor die de E-Bugster in 10,8 seconden naar 100 km/h weet te doen accelereren. De actieradius bedraagt ongeveer 180 km met als grote voordeel dat de accu’s in slechts een half uur volledig opgeladen kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Beetle-mania in New York: 4 Beetle conceptcars

Autonieuws
Beetle-mania in New York: 4 Beetle conceptcars
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle (Cabrio) verkrijgbaar met 20%

Autonieuws
Volkswagen Beetle (Cabrio) verkrijgbaar met 20%
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Extra zonnige temperaturen in Volkswagen Beetle Cabrio van Abt.

Tuning & styling
Tempratuur stijgt in Beetle Cabrio van Abt
> Artikel lezen

Show must go on: Volkswagen onthult Beetle Dune

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.