Autonieuws

Eerste details Lamborghini SUV (Deimos?)

Eind deze maand zal Lamborghini op de Bejing Motor Show een studiemodel van een grote SUV onthullen. Een select groepje trouwe klanten mocht hun mening over de auto al geven en nu zijn daarvan enkele details op straat komen te liggen.

Volgens de berichten vertoont de nieuwe Lamborghini geen enkele overeenkomst met de vroegere, terreinwaardige LM002. Ambities om de gebaande paden te verlaten heeft de auto dan ook niet zozeer. Vierwielaandrijving zal echter wel tot de standaarduitrusting behoren. Naar verluidt staat de nieuwe SUV op het platform van de Q7 en heeft hij ook diens formaat. Het design heeft dan weer niets van doen met die Audi. Lamborghini’s SUV oogt gespierd en neigt volgens de insiders naar het concept van een BMW X6. Maar dan natuurlijk met typische en agressieve stijlkenmerken uit Sant´Agata zoals de (zes)hoekige en trapeziumvormen. Het front zou trekken van de Aventador hebben, wat logisch lijkt.

Koolstof
Het interieur en dan met name het meubilair vertoont gelijkenissen met dat van de Sesto Elemento concept car en bestaat uit vier individuele zitplaatsen die door een hoge vaste middentunnel van elkaar gescheiden worden. Veel koolstofvezel is gebruikt om het geheel op te leuken en het wagengewicht zo veel mogelijk te reduceren. De preview was in eerste instantie vooral gericht op het uiterlijk. Over de techniek is niets bekend, al zetten we ons geld op de 5.2 liter V10 uit de Gallardo.

Deimos
Tegelijkertijd met het loskomen van deze informatie duikt er ook het bericht op dat Lamborghini de merknaam Deimos heeft laten registreren. De naam komt uit de Griekse mythologie. Deimos is de zoon van de oorlogsgod Ares en van Aphrodite, de godin van de liefde en vormt de personificatie van de paniek. Daarmee is de naam niet verwant aan een stier en dat is opvallend. We zullen zien of Deimos inderdaad de naam van de nieuwe SUV wordt.

Op 23 april meer over de nieuwe Lamborghini wanneer Auto China aanvangt.

Gerelateerde artikelen

Lamborghini Urus nu al 3 keer over de kop

Autonieuws
Lamborghini Urus nu al 3 keer over de kop
> Artikel lezen

Taart met extra slagroom bij Lamborghini

Autonieuws
Taart met extra slagroom bij Lamborghini
> Artikel lezen

Wegdromen bij je favoriete Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Interieur Lamborghini Urus in beeld

Autonieuws
> Artikel lezen

TopCar vindt Lamborghini Urus niet extreem genoeg

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.