Autonieuws

Hoera! SL 65 AMG “45th Anniversary”

Al 45 jaar dient AMG krachtkuren toe aan de modellen van Mercedes-Benz. Om dat te vieren wordt de nieuwe SL 65 AMG in een “45th Anniversary”-editie op de markt gebracht.

Terwijl het echte feest pas in juni zal plaatsvinden maakt AMG nu al bekend zichzelf de exclusieve SL cadeau te doen. Vijf jaar geleden deden de Duitsers iets soortgelijks. Toen werd een CL 65 AMG onder handen genomen voor de zeer exclusieve “40th Anniversary”. Van deze laatste rolden 40 stuks van de band, van de feestelijke SL zullen dat er, jawel, 45 zijn.

Oppervlakkig
De wijzigingen ten opzichte van de onlangs gepresenteerde SL 65 AMG zijn vooral cosmetisch. Het meest opvallend is de kleur Designo Magno Graphite die speciaal voor de auto werd gemengd. De matte finish brengt volgens AMG de lijnen van het aluminium koetswerk nog beter tot zijn recht. De auto kreeg verder een nieuwe grille en chromen details. Het interieur wordt bij de “45th Anniversary” uitgerust met een combinatie van grijs en beige leer. Ook het AMG-stuurwiel wordt in de tweekleurig afwerking geleverd. Mercedes weet ook dat het niet verstandig zou zijn om zo snel na de lancering onder de motorkap te gaan sleutelen en liet zowel de motor als het complete onderstel ongemoeid. Wanhoop niet, met 630 pk en 1000 Nm uit de V12-Biturbo kom je echt niets tekort.

Uitrusting
De bijzondere AMG krijgt standaard een enorm pakket aan opties mee. Zo wordt de feesteditie onder ander uitgerust met het Driving Assistance Package, Intelligent Light System, Magic Vision Control en een Bang & Olufsen Beosound-installatie.

De marktintroductie van de SL 65 AMG “45th Anniversary” zal in september van dit jaar plaatsvinden. Het zou ons echter verbazen als voor elk van de 45 exemplaren dan nog geen eigenaar in de boeken staat.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Zo wil Mercedes al meer AMG's verkopen

Autonieuws
Zo verkoopt Mercedes-Benz nu AMG's
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT4 geeft nu al teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.