Autonieuws

Vernieuwde BMW X1 is officieel

Vreemd genoeg maakt de X1 binnenkort pas de oversteek naar SUV-natie Amerika en BMW grijpt dat moment meteen aan om hun kleinste X van detailaanpassingen te voorzien. Een tweede keer kijken wordt bij deze aangeraden.

Na nog geen drie jaar op de markt te vertoeven is het niet verwonderlijk dat BMW de X1 slechts op punten bijstipt. De vernieuwingsslag staat in het teken van subtiele aanpassingen aan het ex- en interieur waardoor naar eigen zeggen de kwaliteitsbeleving naar een hoger plan is getrokken. Zo zijn de in het interieur toegepaste materialen nieuw en werd de middenconsole iets aangepast; dat is nog meer naar de bestuurder gericht. Ook zijn er meer verchroomde accenten aangebracht claimt BMW.

LED
Bij de vernieuwde buitenzijde heeft BMW het doel gehad om de X1 dichter tegen het exterieur van de X3 en X5 te laten leunen. Aan de hand van een terreinwagenachtige voorbumper met zilveren accenten verkrijgt de X1 een wat stoerdere uitstraling. Nieuw zijn ook de koplampunits met eventueel LED-dagrijverlichting (onderdeel van het optionele Xenon-lichtpakket) en richtingaanwijzers die nu geïntegreerd zijn in de herontworpen, compactere buitenspiegels. Aan de achterzijde is de verder in carrosseriekleur uitgevoerde bumper nieuw. Verder aan deze zijde werden de zwarte elementen smaller uitgevoerd en kreeg de bodembeschermingplaat een andere structuur.

September
Over eventuele motorenwijzigingen laat BMW zich pas uit tijdens de volledige bekendmaking op de New York Motor Show. Die vangt nog deze middag (lokale tijd) aan. De Amerikaanse klanten krijgen in ieder geval meteen zicht op de sterkste X1’s, de xDrive28i (245 pk) en de ook voor ons nieuwe xDrive35i (306 pk).

Gerelateerde artikelen

BMW X1 verliest langzaam z'n camouflage

Spyshots
BMW X1 Spyshots
> Artikel lezen

Verlengde BMW X1 duikt op in patenten

Autonieuws
Verlengde BMW X1 duikt op in patenten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.