Autonieuws

Fiat plant opvolger Sedici genaamd 500X

De modellenlijn van de Fiat 500 wordt alsmaar verder uitgebreid. Met de komst van de 500L werd een vierde model toegevoegd en eind 2013 schijnt men geboorte te geven aan de 500X, de opvolger van de Sedici.

De Fiat Sedici is nodig aan vervanging toe. Het model, gebaseerd op de Suzuki SX4, kan de ingezette daling qua verkoopaantallen niet meer goedmaken en heeft zijn werk erop zitten. Gezien het grote succes van crossovers kan Fiat echter niet zonder een dergelijk model en heeft men in de 500L de juiste donor gezien.

Fiat en Jeep
Het model, dat vermoedelijk 500X gaat heten, kent een lengte van ongeveer 4.200 millimeter en zou daarmee de langste binnen de 500-familie worden. Een deel van zijn techniek zal overeenkomen met een nog te lanceren kleine SUV van Jeep. Die wordt gepositioneerd onder de Compass en Patriot en zal zowel in de VS alsook in Europa worden verkocht. Daarmee wordt de 500X zowel leverbaar met voor- alsook vierwielaandrijving.

Tweecilinder
Volgens de informatie die Automotive News Europe heeft weten te achterhalen zal de 500X leverbaar worden met de 900 cc tweecilinder TwinAir, de 1.4 liter viercilinder en de MultiJet-dieselmotor met een inhoud van 1.3 liter. Dat betekent dat ook de Jeep afgeleide die motoren onder de kap krijgt. Een Jeep met een tweecilinder, dat kan toch bijna niet waar zijn? In het laatste kwartaal van volgend jaar zullen we het weten, dan neemt Fiat de 500X in productie en zal ook de Jeep het licht zien.

Gerelateerde artikelen

Fiat 500X maakt zich klaar voor zijn introductie

Autonieuws
Interieur Fiat 500X vastgelegd
> Artikel lezen

Fiat 500X en 500X Cross zijn klaar voor verkoop

Autonieuws
Fiat 500X is er klaar voor
> Artikel lezen

Officiële foto's Fiat 500X nu ook op straat

Autonieuws
Meer beelden Fiat 500X
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.