Autonieuws

Ode aan de racerij: Abarth Punto Supersport

Abarth benadrukt maar al te graag haar roemruchte raceverleden en introduceert dit maal een speciale Punto met de naam Supersport. Naast een aantal uiterlijke wijzigingen is de motor lichtjes opgepept.

Abarth kent een rijk verleden in de racewereld en om dat niet te vergeten brengt de Italiaanse fabrikant nu de Punto Supersport uit. De kleur Campovolo Grey is een verwijzing naar de autosport, net als de matte motorkap en dito dak. Deze matte afwerking vermindert namelijk de hinderlijke reflecties van de carrosserie. De auto staat op zwarte 18 inch wielen waar rode remklauwen achter schuilgaan. De sportieve kuipstoelen zijn voorzien van rode en gele stiksels die ook weer terugkomen in het instrumentarium en op het stuurwiel.

Extra peper
Onderhuids werd de 1.4 liter MultiAir-krachtbron gekieteld naar 180 pk. Vijftien meer dan in de reguliere Abarth Punto. De 0-100 km/h neemt 7,6 seconden in beslag, de top ligt op 220 km/h. Vanaf april is de Supersport te koop vanaf € 26.200,- bij de speciale Abarth-dealers in Amsterdam, Houten, Nunspeet of ’s Hertogenbosch.

Gerelateerde artikelen

Megagallery: Abarth 500C & Punto Evo

Autonieuws
Megagallery: Abarth 500C & Punto Evo
> Artikel lezen

Ook in Genève: Abarth Punto Scorpione

Autonieuws
Ook in Genève: Abarth Punto Scorpione
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.