Autonieuws

Volvo schaaft motoren V40 bij

De nieuwe V40 is koud in de prijslijsten verschenen of deze kunnen alweer worden herschreven. Volvo schaafde de motoren van het model bij en realiseerde lagere emissies dan de exemplaren die in Genève te bewonderen waren.

Toen de Volvo V40 onlangs werd gepresenteerd op de Autosalon van Genève viel slechts één van de negen beschikbare motoren onder de grens voor 20% bijtelling. Volvo heeft het verbruik en inherent daaraan de CO2-uitstoot intussentijd terug weten te brengen waardoor er nu vier motoren opschuiven van 25 naar 20 procent bijtelling.
Zo daalde de emissiewaarde van de T3 en de T4 naar respectievelijk 125 en 129 g/km. De D2, die tot en met 1 juli 2012 een bijtelling van 14% kent, krijgt daarna gezelschap van de D3 en D4 die beiden 114 g/km uitstoten. De D2 is overigens wel de enige Volvo V40 die tot en met 1 januari 2014 wegenbelastingvrij te rijden is.

Zakelijk interessant
Deze nieuwe gegevens betekenen dat alle handgeschakelde V40-exemplaren ook na 1 juli voor 20% bijtelling in aanmerking komen en dat maakt ze zakelijk natuurlijk zeer interessant. Zowel de T3 als de D2 staan vanaf € 25.995,- in de Nederlandse prijslijst en worden in juli bij de dealers verwacht.

Gerelateerde artikelen

Milde facelift voor Volvo V40 en V40 Cross Country

Autonieuws
Milde facelift voor Volvo V40
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Privé een Volvo V40 rijden voor € 349,- per maand

Autonieuws
Privé een Volvo V40 rijden: € 349,- per maand
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.