Autonieuws

Iets meer details nieuwe Hyundai Santa Fe

Begin april zal Hyundai de compleet nieuwe Santa Fe onthullen. Om de spanning verder op te bouwen hebben de Zuid-Koreanen vandaag een aantal nieuwe afbeeldingen vrijgegeven.

De derde generatie van de Hyundai Santa Fe wordt begin april op de New York International Auto Show (6-15 april 2012) onthuld. En Hyundai pakt groots uit. Na een tweetal eerste digitale beelden duikt Hyundai nu letterlijk en figuurlijk in de details. Niet alleen middels bijgevoegde afbeeldingen, maar ook door iets meer ins en outs van de auto zelf te verklappen. Iets meer... 

Details
Hyundai laat weten dat LED-verlichting voor en achter standaard is en de auto in Amerika ten allen tijde geschoeid gaat op 19 inch lichtmetaal. De nieuwe Santa Fe is tevens uitgerust met een serie nieuwe veiligheidsitems, zoals het Lane Departure Warning System (LDWS) alsmede een 7-airbagsysteem met knieairbag.

Storm Edge
Zoals reeds eerder aangekondigd is de Santa Fe ontworpen volgens een doorontwikkelde designfilosofie van het Fluidic Sculpture Design genaamd Storm Edge. Daarmee moet de auto krachtiger en dynamischer voor de dag komen, maar vooral ook meer kwaliteit uitstralen.

New York en Parijs
Met de nieuwe Santa Fe borduurt Hyundai voort op een zeer succesvol verleden. De Santa Fe zette Hyundai in het jaar 2000 op de kaart als SUV-merk. Sinds 2000 zijn er wereldwijd liefst 2,56 miljoen eenheden van de Santa Fe verkocht. In Nederland zijn dat er tot nu toe precies 15.079. De nieuweling debuteert zoals gezegd in New York om vervolgens later dit jaar als Europese variant op de Autosalon van Parijs zijn debuut te beleven. In tegenstelling tot eerdere berichten zal het model ook in Europa gewoon weer als Santa Fe door het leven gaan en niet als ix45 zoals eerder gedacht.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Hyundai Santa Fe wordt nóg groter

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai Santa Fe minimaal bijgepunt

Autonieuws
Hyundai Santa Fe facelift
> Artikel lezen

Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai

Tuning & styling
Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai
> Artikel lezen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.