Autonieuws

Datsun

Datsun herrijst uit de as

Na bijna 30 jaar stoft Nissan de Datsun-naam weer af. Datsun wordt voor Nissan wat Dacia is voor Renault, een budgetmerk gericht op de opkomende markten.

Datsun herrijst uit de as
Hoewel Datsun in 1983 uit de autowereld verdween en vervangen werd door Nissan zijn de Japanners overtuigt van het feit dat het oude merk ook in de 21e eeuw een plekje verdient. Verwacht echter geen nieuwe Datsun Z-modellen, het sub-merk moet hetzelfde bereiken zoals Dacia dat deed voor Renault. Terwijl Dacia het meest actief is op de Oost-Europese markten richt Datsun haar pijlen voornamelijk op het Verre Oosten. Gehoopt wordt dat vooral de Indonesiërs, Indiërs en Russen de Datsun zullen kopen. Om dit te bereiken investeert Nissan ongeveer 300 miljoen euro in o.a. productiefaciliteiten in Indonesië.

Modellen
Hoewel er nog niets bekend is over het modellengamma, en de beschikbaarheid daarvan in de rest van de wereld, laat Nissan wel weten dat de verkopen in 2014 moeten beginnen. Het doel is om wereldwijd jaarlijks 300.000 Datsuns aan de man te brengen. De auto’s zullen voornamelijk groen en betaalbaar zijn en ongetwijfeld onderhuids overeenkomsten vertonen met bestaande Nissans. Nu maar hopen op een Datsun Z op basis van een GT-R!
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers