Autonieuws

PALV: rijdend en vliegend hybride voertuig

Spark design engineering, een Nederlands bedrijf uit Ridderkerk, toont lef met hun ontwerp voor een persoonlijk lucht en land voertuig. De PALV is een mix van een auto en een helicopter en kan dus zowel rijden als vliegen.

De ondernemer John Bakker uit ‘s Gravenmoer werkt samen met Spark design engineering uit Ridderkerk en andere partners aan de verdere ontwikkeling van de PALV (Personal Air and Land Vehicle).
 
Kantelsysteem van de Carver
Voorzien van een gepatenteerd kantelsysteem, stuurt de PALV als een auto en kantelt het als een motorfiets. Dit systeem wordt niet voor niets gebruikt want Spark design was tevens betrokken bij de ontwikkeling van de Carver. 

Van auto naar helikopter
De crossover zal worden aangedreven door de wankelmotor uit de Mazda RX-8, die in de PALV 213 pk levert. Met de PALV zijn snelheden van 200 km/h op de weg maar ook in de lucht haalbaar. De acceleratie van 0-100 km/h moet in minder dan 5 seconden te doen zijn. In de lucht beweegt de PALV zich door een rotor en een propellor.
Nieuwe infrastructuur overbodig
De PALV heeft geen nieuwe infrastructuur nodig en is ideaal te koppelen aan het huidige wegennet. Het maakt gebruik van de bestaande wegen, vliegvelden, helisites en benzinepompen. Als de snelwegen verstopt zijn vlieg je, als het weer te slecht is en na zonsondergang rij je. Rijden en vliegen gecombineerd in een voertuig dat niet meer kost dan een luxe middenklasse auto.

Prijs van een luxe middenklasser
Spark design verwacht binnen een jaar een werkend prototype te hebben. De prijs van dit voertuig/vliegtuig zal niet meer zijn dan een luxe middenklasse auto, aldus de makers.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.