Autonieuws

Skoda werkt aan nieuwe SUV´s

Skoda onderzoekt op dit moment mogelijkheden voor het bouwen van twee SUV´s. Gepositioneerd boven en onder de Yeti zullen de nieuwe modellen gebruik gaan maken van Volkswagen-onderstellen.

Skoda timmert aardig aan de weg en is momenteel bezig met het verder uitbreiden van de range in segmenten waar zij nog niet vertegenwoordigd is. Technisch directeur Eckhard Scholz verklaarde tegenover het Britse Auto Express plaats te zien voor twee SUV’s, één groter en één kleiner dan de Yeti. Deze schittert namelijk vooral op de weg en schiet in ruig terrein tekort. Skoda kan bij Volkswagen voor een groot onderdeleninventaris terecht waardoor deze auto’s mogelijk al over twee jaar bij de dealer staan.

Touareg-broertje
De grote SUV zal gebaseerd worden op het onderstel en de motorisering van de Volkswagen Touareg en wordt ontwikkeld met de Indiase, Chinese en Russische markt in het achterhoofd. Daar zijn dit soort auto’s immers razend populair. Scholz verklaart niet te mikken op de luxe van de Duitse donor maar wil de auto juist praktisch en laaggeprijsd maken.

Mini-SUV?
Hoewel we een kloon van de Touareg heel goed voor kunnen stellen is het ons onduidelijk hoe een SUV kleiner dan de Yeti eruit zou komen te zien. Wellicht kiest Skoda voor een kleine cross-over zoals de Nissan Juke, maar kan het ook kiezen voor een meer capabele off-roader zoals de Suzuki Jimny. De kleine SUV zal in ieder geval geplaatst worden op Volkswagen´s nieuwe MQB-onderstel. Als beide projecten doorgang vinden horen we daar later dit jaar ongetwijfeld meer over.

Gerelateerde artikelen

Nog een SUV erbij voor Skoda: de Kamiq

Autonieuws
> Artikel lezen

Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)

Autonieuws
Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)
> Artikel lezen

Gefacelifte Skoda Fabia in aantocht

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti

Autonieuws
Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti
> Artikel lezen

Skoda Vision X Concept: T-Roc uit Tsjechie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.