Autonieuws

Citroën teast met nieuw DS-model [update]

Citroën heeft een foto vrijgegeven die hint naar een nieuw model in de DS-range. Deze zal waarschijnlijk boven de DS5 gepositioneerd worden.

/// UPDATE 18:45 uur: Tweede teaserfoto toegevoegd.

De DS-lijn is succesvol en Citroën wil daarvan de vruchten plukken door een vierde model aan de range toe te voegen. Op hun Facebook-pagina teasden de Fransen vanmorgen met een nieuw model en het onderschrift: ‘De toekomst van de DS-lijn neemt vastere vormen aan bij Citroën…’

Speculatie
Er wordt al langer gespeculeerd over een uitbreiding van het DS-gamma en tot op heden werd vooral uitgegaan van een DS1 maar, nu lijkt er een conceptmodel aan te komen van een auto in het topsegment. De neus van de concept-DS op de foto lijkt een directe doorontwikkeling te zijn van de Citroën Metropolis die op de wereldtentoonstelling van 2010 in Shanghai te zien was. De daklijn loopt echter verder door dan bij de Metropolis dus wellicht wordt de nieuwe DS een shooting break. De achterzijde van de foto is echter te donker om concrete uitspraken te doen over de carrosserievorm. Duidelijk is wel dat de nieuwe Citroën een plek in zal gaan nemen in het hogere segment. Dit zou dan zomaar het einde kunnen betekenen van de C6 in zijn huidige vorm, deze is tenslotte al zeven jaar ongewijzigd op de markt.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.