Autonieuws

Nieuwe Audi RS4 in aantocht!

Audi is op dit moment druk aan het testen met een nieuwe RS4. Daarmee komt er een vervolg op de supersnelle RS4 die jaren geleden al uit productie werd genomen. Een V8 FSI met 450 pk behoort tot de opties!

De RS4 op de foto´s is betrapt op de Nordschleife, het bekendste gebied waar nieuwe auto´s getest worden. Aan camouflage heeft Audi weinig tijd gespandeerd, meer aandacht zal er toch zijn voor de techniek. Naar verluidt zal de RS4 leverbaar worden met een 4.2 liter V8 FSI. Deze moet 450 pk bij 9.000 tpm kunnen leveren. Een sprintje naar 100 km/h moet dan in een seconde of vijf wel volbracht kunnen worden en naar 200 km/h is naar verwachting binnen 15 seconden gepiept.

7 traps tiptronic
Zoals het een echte Audi beaamt zal de RS4 worden voorzien van Quattro-vierwielaandrijving. Het vermogen wordt op alle vier de wielen overgebracht via een 7 traps tiptronic versnellingsbak. Om gewicht te besparen zijn de voorspatborden, deuren, motorkap en kofferdeksel uit aluminium gemaakt.

Salon van Geneve 2005?
Volgend voorjaar zal de nieuwe RS4 worden geintroduceerd. Waarschijnlijk zal daarvoor de Salon van Geneve het toneel vormen.

Gerelateerde artikelen

Sportauto zonder compromissen: Audi RS4

Autonieuws
Sportauto zonder compromissen: Audi RS4
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kunnen de nieuwe Audi RS 4 en RS 5

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi start met exclusieve Audi Sport-dealers

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.