Autonieuws

Dit is niet de nieuwe Kia pro_cee’d!

Op het internet gonst het van de geruchten over de nieuwe Kia pro_cee´d. Aanleiding daarvoor is deze opgedoken schets die doet vermoeden de nieuwe pro_cee´d te vertegenwoordigen. Het blijkt fake.

Contact met Kia zorgde voor een verhelderend antwoord: "Dit is niet de nieuwe Kia pro_cee´d. Daarmee zou het model onrecht aangedaan worden", aldus een woordvoerder. Gelukkig maar, want ook wij waren een klein beetje teleurgesteld. Kia laat gelukkig weten dat de nieuwe pro_cee´d duidelijk de sportieve telg binnen de Cee´d-familie wordt en daarmee de ingeslagen weg, waarbij een driedeurs model meer is dan zomaar een variant met twee portieren minder, wordt voortgezet. Kia pakt het net zo aan als Opel met de Astra GTC, maar het merk zelf deed het ook al met de vorige Cee´d en de nieuwe Picanto. Vanaf de B-stijl heeft de auto een eigen look en zijn de heupen lekker dik aangezet. Ook de voorbumper zal zijn eigen styling krijgen.

Maar deze schets dan?
De schets is door Kia zelf vrijgegeven, maar toont oorspronkelijk de vijfdeurs. Door een klein beetje aan de foto te poetsen heeft een creatieveling het net doen lijken of we hier met een driedeurs te maken hebben. En met succes, want nagenoeg het hele internet heeft de pro_cee´d-koorts te pakken.

Gerelateerde artikelen

Kia Cee'd (GT Line) met 1.0 T-GDi geprijsd

Autonieuws
1.0 T-GDI debuteert in Kia Cee'd GT Line
> Artikel lezen

De nieuwe Kia cee'd: de auto die je verrast (adv.)

Autonieuws
Kia cee'd
> Artikel lezen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.