Autonieuws

Gefacelifte Audi RS5 geprijsd

Nog geen twee jaar na zijn introductie neemt Audi de vernieuwde RS5 in de prijslijsten op. En in tegenstelling tot een verlaagde prijs, zoals we tegenwoordig dikwijls zien, is de RS5 er duurder op geworden.

De nieuwe Audi RS5 is er qua potentie niet op voor- of achteruit gegaan, maar Audi wilde de vernieuwde neus graag in de hele range terug laten komen. Dat is balen als je het afgelopen jaar de trotse eigenaar bent geworden van de 450 pk tellende sportcoupé, maar wees gerust, bij een dragrace zal je het niet van de nieuwe verliezen.

Minieme aanpassingen
Onderhuids zijn de wijzigingen miniem, alleen de stuurbekrachtiging werd lichtelijk aangepast, waardoor zowel topsnelheid (250 km/h) als acceleratie (0-100 km/h in 4,5 s) gelijk bleven. Het interieur onderging ook enkele stylistische wijzigingen, zo is de RS5 voortaan voorzien van een startknop en een sportstuur. Zowel het verbruik als de uitstoot daalden enkele procenten, maar dat had helaas geen positieve invloed op de prijs. Voor de gefacelifte RS5 is de vanafprijs op € 117.500,- vastgesteld, ruim 2.000 euro meer dan voor de oude variant moest worden neergeteld.

Gerelateerde artikelen

Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6

Autonieuws
Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6
> Artikel lezen

Minder is meer bij Audi RS 4 en RS 5 Carbon Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Panamera-power voor nieuwe Audi RS 5 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Audi presenteert RS 5 DTM voor 2017

Autonieuws
Audi presenteert DTM-bolide voor 2017
> Artikel lezen

Dit kunnen de nieuwe Audi RS 4 en RS 5

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.