Autonieuws

Dogde Viper SRT-10 naar Europa

Dodge komt naar Europa en trapt af met de Viper SRT-10. Via het officiele kanaal zal de Viper SRT-10 binnenkort leverbaar zijn. De Viper SRT-10 is met z´n 8.3 liter V10 een ware krachtpatser.

Voor wie in Europa een exclusieve sportauto wil rijden valt het oog al snel op een Ferrari of Lamborghini. Nog exclusiever is de Dodge Viper SRT-10 die van 1993 tot 2001 in Europa als Chrysler werd verkocht. Vanaf 2001 is de Viper echter niet meer leverbaar in Europa, mede ook omdat de resultaten enorm tegenvielen. Met de komst van de nieuwe Viper een paar jaar geleden begon het in Europa weer te jeuken. Nu heeft Dodge bekend gemaakt dat de Viper SRT-10 naar Europa komt en het begin zal zijn van een modellenoffensief van het Amerikaanse merk in Europa.

Krachtpatser
De Viper SRT-10 heeft onder z´n lange motorkap een 8.3 liter V10 krachtbron liggen. Het vermogen bedraagt niet minder dan 500 pk en 712 Nm. Van dat koppel is 90% al beschikbaar tussen de 1.500 en 5.600 tpm. Daarmee sprint de Viper SRT-10 in 3,9 seconden naar 100 km/h en ligt de topsnelheid boven de 300 km/h.

Diverse aanpassingen voor Europa
Om de Viper voor Europa goedgekeurd te krijgen moeten er heel wat aanpassingen worden gedaan. Het grootste gedeelte hiervan wordt al gedaan in de fabriek in het Amerikaanse Detroit. De overige aanpassingen worden verzorgd door het Engelse bedrijf Prodrive. Zij hebben een vestiging in het Belgische Brugge waar de auto´s per boot aankomen. Opvallend is dat de zijwaartse uitlaatpijpen van de Viper gewoon goedgekeurd zijn.

Meer Dodge-modellen
Vanaf volgend jaar zal de Viper SRT-10 leverbaar zijn in Europa. Nederland krijgt de beschikking over een handjevol exemplaren waarvan de prijs om minimaal € 150.000,- incl. btw en bpm moet worden geschat. Na de Viper zullen er meer Dodge modellen in Europa verschijnen.

Gerelateerde artikelen

SRT Viper krijgt met 700 pk duwtje in de rug

Tuning & styling
SRT Viper krijgt duwtje in de rug
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

SRT Viper Time Attack gaat strijd met ZR1 aan

Autonieuws
SRT Viper Time Attack gaat strijd met ZR1 aan
> Artikel lezen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

Gerucht: Dodge Viper is toch niet dood

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.